Glen Riddersholm og den nye assistent træner, Lars Friis. Foto: Mathias Svold/POLFOTO

Glen Riddersholm og den nye assistent træner, Lars Friis. Foto: Mathias Svold/POLFOTO

Glen Riddersholm afløser Morten Wieghorst i AGF

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Glen Riddersholm skal fra årsskiftet stå i spidsen for AGF's Alka Superliga-hold. Den 43-årige cheftræner har i dag underskrevet en aftale, der gælder til 30. juni 2018, og han blev præsenteret på et pressemøde i PR electronics Lounge i Ceres Park klokken 15 søndag eftermiddag.
"Vi er glade for, at en trænerkapacitet som Glen har sagt ja til at stå i spidsen for vores Superliga-hold. Det har været vigtigt for os at finde en cheftræner, som kan bygge videre på det projekt, vi har sat i gang, og som er en fagligt kompetent leder med stor gennemslagskraft. Glens meritter taler for sig selv, og han har vist, at han er i stand til at skabe resultater, samtidig med at han udvikler den enkelte spiller og et stærkt kollektivt," siger sportschef Jens Andersson om ansættelsen, i en pressemeddelelse, og tilføjer:
"Vi får en stærk leder, der ikke efterlader nogen tvivl om, hvad han kræver af sine omgivelser. Men han er samtidig også dygtig til at motivere og kommunikere, og han formår at få alle omkring sig til at trække i samme retning – lige fra det unge talent til den erfarne spiller. Det er en styrke, som vi har lagt stor vægt på i valget af Glen."
Glen Riddersholms trænerkarriere har næsten udelukkede udfoldet sig i FC Midtjylland – kun afbrudt af en kort periode som U17-landstræner. Kulminationen på mange års målrettet trænerarbejde kom i sidste sæson, da han var med til at hjemtage det første danske mesterskab til klubben. Umiddelbart efter triumfen valgte han at stoppe i FCM, og det seneste halve år har han fået en del tilbud fra både ind- og udland. Da AGF bød sig til, var han ikke i tvivl om, at det var her, at hans trænergerning fremover skulle udspille sig.
"Jeg er altid gået efter spændende udfordringer, og at blive cheftræner i AGF ser jeg som et af de mest interessante trænerjobs i Danmark. Det må være enhver ambitiøs træners ønske at være med til at realisere det potentiale, der er i AGF. Aarhus er en fodbold-by, og jeg føler mig meget privilegeret over at få mulighed for at stå i spidsen for en klub, der følges af så mange og har så stor bevågenhed. Jeg ser frem til sammen med alle i og omkring AGF at arbejde målrettet for at opnå resultater, som vi i fællesskab kan glædes over," siger Glen Riddersholm, der med stor interesse har fulgt de markante ændringer, der er sket i AGF siden sommeren 2014.
"Jeg synes den udvikling, der er sat i gang i AGF tegner meget lovende. Klubben har en klar og realistisk plan for, hvordan den skal komme tilbage til toppen af dansk fodbold, og det tænder virkelig mit trænerhjerte at være en del af dette projekt. I første omgang handler det om, at vi skaffer tilstrækkeligt med point til at konsolidere os i Alka Superligaen. Det kommer ikke af sig selv, men kræver hårdt arbejde, og det skal alle være indstillede på, når vi starter op efter nytår," siger Glen Riddersholm, der har sin første arbejdsdag med truppen 7. januar.
Til den tid vil han ikke være det eneste nye træneransigt på Fredensvang. Med virkning fra 1. januar 2016 har AGF således indgået en aftale med 39-årige Lars Friis, der bliver ny assistenttræner. Glen Riddersholm og Lars Friis har tidligere haft et tæt samarbejde i FC Midtjylland gennem mange år, og det genoptager de nu i AGF.


Glen Riddersholm

Alder: 43 år
Træneruddannelse: UEFA Pro License
Trænerkarriere:
FC Midtjylland (cheftræner 2011-2015, assistenttræner 2008-2011), U17-landstræner (2006-2008), FC Midtjylland (ungdomstræner 1999-2006), Ikast FS (1995-1999, ungdom)
Meritter som cheftræner:
Dansk mester med FC Midtjylland 2014/15, bronzemedaljer i 2013/14 og 2011/12

Publiceret 06 December 2015 14:30