Nu ser det endelig ud til, at der sker noget med Rundhøjtorvet. Parterne i sagen mødes 17. december og bliver forhåbentlige enige om en løsning den dag.

Nu ser det endelig ud til, at der sker noget med Rundhøjtorvet. Parterne i sagen mødes 17. december og bliver forhåbentlige enige om en løsning den dag.

Plan:

Rema 1000 rykker ind på udskældt torv

En aftale omkring Rundhøjtorvet er tættere på end nogensinde før

Af
Camilla Olesen

Efter flere års snak ser det nu ud til, at der bliver landet en aftale omkring Rundhøjtorvet.
Ifølge Lokalavisen Aarhus' oplysninger, har Reitan Ejendomsudvikling, der står bag Rema 1000, Aarhus Kommune og KFI, der ejer længen, hvor Netto holder til, indgået en mundtlig aftale om, at Reitan slipper sin lejekontrakt på den gamle tankstationsgrund. Det sker mod, at Reitan får lov til at åbne en butik på torvet og samtidig slippe for at renovere tanken - Aarhus Kommune modtager den i den stand, den er i nu.
Netto på torvet har en eksklusiv-aftale med KFI, der ejer den længe, hvor Netto holder til, om at Netto bestemmer, hvem der kommer ind i bygningen.
Der er et håb om, at parterne bliver enige om en aftale, når de mødes 17. december, men ifølge udviklingschef ved Netto, Carsten Hadsbjerg er der stadig en række faktorer, der skal løses.
“Vi glæder os til at se, hvad vi kan nå frem til. Vi går indtil mødet i en positiv ånd. Centeret er slidt, men der er mange ting, der skal falde på plads,” siger han.

Glæde at spore

Byrådspolitiker Esben Kullberg (S) glæder sig over, at meget tyder på, at man er tæt på en aftale.
“Jeg glæder mig over at høre, at der formentlig er en løsning på vej. Hvis aftalen bliver underskrevet 17. december, vil vi fejre det på torvet 18. december med champagne til borgerne i området. Borgerne i Rundhøj har arbejdet intenst på at få skabt forandring på torvet,” siger Esben Kullberg og fortsætter:
“Det her vil være helt afgørende i forhold til at komme videre med planerne for torvet. Vi har konstant løbet panden mod en mur i forhold til den tidligere tankstation. Nu kan vi begynde at kigge på det sociale liv på torvet og samtidig inddrage boligforeningerne i den videre proces.”
Medborgerskabsudvalget har inviteret interessenterne på torvet til et møde, hvor man vil diskutere, hvordan man kan komme videre i processen.

Vil ikke bekræfte

Hos KFI vil projektchef Klaus Cardél hverken be- eller afkræfte, om man har lavet en aftale med Reitan om, at Rema 1000 kan rykke ind i samme længe som Netto.
“Jeg vil ikke kommentere på det, men jeg vil gerne bekræfte, at vi er i dialog med Reitan om at slippe lejekontrakten på den tidligere tankstationsgrund, og at der kører forhandlinger lige nu. Så er det efterfølgende op til Aarhus Kommune at gøre noget ved den, for vi er bestemt ikke tilfreds med området, som det ser ud nu,” siger Klaus Cardél.
Hos Aarhus Kommune fortæller Henrik Pedersen, planlægger i ledelsessekretariatet for Teknik og Miljø, at han ikke kan sige ret meget om planerne, udover at man forventer, at der kommer en samlet løsning 17. december.
“Aarhus Kommune ønsker en renovering af hele torvet. Vi går efter at få en aftale på plads nu, og det er kun, hvis der skal bygges på den gamle tankstationsgrund, at der skal laves en lokalplan. Det er op til interessenterne at finde frem til en aftale for, hvordan torvet skal se ud, og der er også nogle lokale kræfter i området, der er engagerede,” siger han.
Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Stephan Sørensen, direktør for Reitan Ejendomsudvikling.

Publiceret 01 December 2015 12:00