Trigeparken er ude af ghettolisten

I Aarhus er Gellerupparken og Bispehaven betegnet som ghettoer

Af
Louise Nyvang Burmeister

Trigeparken er ikke længere et ghettoområde. Det fremgår af den nye ghettoliste, som regeringen netop har offentliggjort.
Derimod er Bispehaven og Gellerupparken/Toveshøj er stadig klassificeret som ghettoområder og udgør dermed de to Aarhus-områder, som figurerer på listen.
I alt er der 25 boligområder over hele landet på ghettolisten, mod 31 områder sidste år.
Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) fortæller, at regeringen arbejder på en ny ghettoplan:
”Selvom der aldrig har været så få boligområder på ghettolisten som i år, har vi stadig 25 boligområder med en skæv beboersammensætning og alvorlige udfordringer for integrationen. Det øger risikoen for udvikling af parallelsamfund. Derfor arbejder regeringen på en ny ghettoplan, som skal tage hånd om de mange problemer, som ghettoområderne fortsat kæmper med,” lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.


Ghettolisten

Ghettolisten omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, der er karakteriseret af mindst tre af følgende fem kriterier:
1. Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 pct. (gennemsnit for de seneste to år).
2. Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct.
3. Antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,70 pct. af beboere på 18 år og derover (gennemsnit for de seneste to år).
4. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse (inkl. uoplyst uddannelse), overstiger 50 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe.
5. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området eksklusive uddannelsessøgende er mindre end 55 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

På listen pr. 1. december 2015 er der 25 boligområder mod 31 områder på listen pr. 1. december 2014. Der er tre nye områder på listen, mens 9 områder er udgået i forhold til den foregående liste.

Publiceret 01 December 2015 13:45