500.000 kroner til mere jul på plejehjem

Flere penge til plejehjem i Aarhus skal fastholde ekstra jule-aktivitet og samvær

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

 
Rådmand Jette Skive (DF) fastholder tradition i december med ekstra opmærksomhed til beboerne på plejehjemmene i Aarhus.
"Julen er en meget vigtig tid for beboerne på plejehjem, hvor der bliver hygget særligt om dem. Alle beboerne kan med alle sanser mærke, at der foregår så mange fine ting i december måned. Så selvom vi er i en trang økonomisk situation får plejehjemmene en halv million kroner til at skabe dejlige oplevelser for beboerne," siger Jette Skive i en pressemeddelelse.
Ældre Sagen i Aarhus er glade for, at der bliver gjort noget ekstra i julen:
"Vi synes, at det er en god tradition, rådmanden fastholder. Det er dejligt, at der bliver gjort noget ekstra i juletiden på plejehjemmene. Julen er tiden, hvor vi mindes og tænker meget på dem, vi har mistet," siger Tove Jørvang, som er formand for Ældre Sagen i Aarhus.
I plejeboligerne er de parate til straks at bruge pengene:
"December og julen er tankernes holdeplads, så vi siger tak for de ekstra midler og skaber flere oplevelser i december med sang, musik eller fortælling," siger leder Vibeke Kragh, Plejeboligerne Sifsgården.
Plejeboligerne Sifsgården har 59 beboere, og i løbet af december kommer dagplejen på besøg og bager pebernødder, spejderne kigger ind og en frivillig spiller klaver. Der er også et arrangement for pårørende og frivillige, ligesom der foregår mange aktiviteter på de andre plejehjem i Aarhus:
I år huserer også en oplevelsesmedarbejder i hvert lokalområde og flere 'flyvende' oplevelsesmedarbejdere. I december spiller forestillingen 'Jul i gamle dage' udviklet af oplevelsesmedarbejdere. Kommende spilletidspunkter er 2. december klokken 10-11 i Ceres-huset og klokken 14-15 i Koltgården, 3. december klokken 10-11 i Carl Blochs Gade og klokken 14-15 i Ankersgade.
 

Publiceret 01 December 2015 11:30