I Virupskolens udvidelse er der tænkt en halv hal ind, som multihuset bliver en forlængelse af.

I Virupskolens udvidelse er der tænkt en halv hal ind, som multihuset bliver en forlængelse af.

Multihus Hjortshøj søger 10 millioner hos fond

Fire millioner kroner har Aarhus Kommune netop givet til Multihus Hjortshøj, og folkene bag har netop ansøgt om flere penge

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Lokale og Anlægsfonden har afsat tre gange 10 millioner kroner til at etablere nye idrætshaller med nytænkende arkitektur og funktionalitet.
Ti af de millioner håber folkene bag Multihus Hjortshøj at få fingrene i, og derfor har de netop sendt en ansøgning afsted.
Hvis det lykkes for Multihus Hjortshøj at få de 10 millioner kroner, vil projektet være nået langt i forhold til at kunne blive realiseret.
I forvejen har Aarhus Kommune netop afsat fire millioner kroner til multihuset, og styregruppen bag har selv samlet foreløbig 80.000 kroner ind.
“De fire millioner kroner fra kommunen er et kæmpe rygstød. Det må jo også betyde, at politikerne kan se, at der er et behov for mere hal-kapacitet i Hjortshøj,” siger Bjarne Bendtsen, der er formand for Støtteforeningen for Multihus Hjortshøj.
“Fonde er der rift om, så det er godt at kunne vise, at man allerede har nogle midler sparet sammen,” fortsætter han.
Han er glad for, at borgerne i byen, med de fire millioner kroner, kan se, at der sker noget, for mange spørger, om det nu også bliver til noget.

Afhængig af skolen

Folkene bag projektet gør i hvert fald en ihærdig indsats for at skaffe midler til en realisering af multihuset - som skal kunne rumme plads til både idræt og kulturelle arrangementer.
Projektet er dog også afhængigt af, at en udvidelse af Virupskolen bliver sat i værks. Multihuset er nemlig tænkt ind i skolens udvidelse. Så det er altså ikke alene finansieringen, som skal være på plads, før multihuset kan skyde op.
I skolens udvidelse er der tænkt en halv hal ind, som multihuset bliver en forlængelse af.
“Vi har jo selvfølgelig prøvet at påvirke politikerne til, at man lige så godt kan lave en rigtig hal fra starten,” siger Bjarne Bendtsen.
Multihuset vil få et samlet anslået areal på 2.400 kvadratmeter. Heraf forventes en del finansieret og opført af den forestående udvidelse af Virupskolen, herunder etablering af en halv hal. Halfaciliteterne udgør knap 1.220 kvadratmeter, hvoraf multihuset skal finansiere halfaciliteter på cirka 450 kvadratmeter.
Multihus Hjortshøj skal finansieres ved såvel medborgerfinansiering - a la “køb en musten” - kommunal finansiering, støtte fra diverse fonde samt eventuelt et lån.
I finansieringsplanen for multihuset skal folkene bag projektet selv finde 1.5 millioner kroner - projektet ender samlet set på cirka 18,3 millioner kroner.

null

Publiceret 27 November 2015 12:00