DEBAT:

25 millioner til børn med handicap

Peder Udengaard, politisk ordfører og Camilla Fabricius, gruppeformand Socialdemokraterne i Aarhus byråd

Det er ikke en hemmelighed, at vi i Aarhus Kommune skal spare. Regeringen med Lars Løkke i spidsen vil føre minusvækst i de danske kommuner, og det får naturligvis også konsekvenser for landets næststørste by. Selvom vi skal spare, har det været en altafgørende prioritering for os Socialdemokrater at holde handikapområdet fri for Løkkes sparekrav – ja endda tilføre området ekstra midler, som vi gjorde, da vi for nylig vedtog kommunens budget for 2016-2019.
Nu har vi så indgået et forlig med de Radikale og SF, hvor vi bruger 25 mio. kroner på at forbedre rammerne på Stensagerskolen, som er en skole for børn med forskellige handikap. Børnene her skal have endnu bedre forudsætninger for at opnår endnu bedre læring, end de har det i dag. Stensagerskolen har i mange år trængt til en hjælpende hånd, og det glæder os at muligheden ny er der. Det har altså været afgørende for os, at børn med handikap ikke skal finansiere Løkkes ambition om mindre kommunalservice. Derfor har vi valgt 25 millioner i forbedringer af de fysiske rammer på Stensagerskolen, vi glæder os til at se hvordan det kan komme både børn og personale tilgode for ordentlige rammer giver også mulighed for god læring og pædagogik.
For i Aarhus vil vi andre veje. Vi vil et Aarhus, hvor børn med handikap også bliver prioriteret. Der er stadig plads til forbedringer, men vi tror at denne markante saltvandsindsprøjtning kan værre med til at forbedre hverdagen for børn med handikap og deres familier.

Publiceret 13 November 2015 13:15