Rune Søndergaard fra cykelforretningen Trek på Oddervej fik gennem en kammerat og tidligere kollega en fod indenfor i kongehuset, når de royale holdt fester.

Rune Søndergaard fra cykelforretningen Trek på Oddervej fik gennem en kammerat og tidligere kollega en fod indenfor i kongehuset, når de royale holdt fester.

Kongefamilien er skiftet ud med cykler

43-årige Rune Søndergaard er gået fra at være restaurantchef til nu at sælge cykler på Oddervej i Højbjerg

Af
Camilla Olesen

Han var med, da kronprins Frederik blev gift, og også da prins Joachim blev gift med Alexandra. Derudover var han med, da dronning Margrethe fejrede sin 75 års fødseldag i Aarhus - ja faktisk har han været i selskab med de royale otte gange.
Ikke fordi han er en del af inderkredsen, men fordi han har serveret for dem.
Den 43-årige Rune Søndergaard har siden, han var 17 været inden for restaurationsbranchen og startede ud som tjener dengang, hvorefter han blev restaurantchef, da han var 23.
Han har haft flere forskellige jobs gennem årene, men i dag er tallerkner, glas, mad og bestik skiftet ud med cykler og kunder.
Han står nemlig bag butikken Trek på Oddervej i Højbjerg.
“Sammen med min kone (nu ekskone,red.) og datter flyttede jeg to år til Australien i 2011-2013 for at åbne en Hereford Beefstouw, og der oplevede jeg, hvordan der var forskellige cykelhold tilknyttet forretninger, som de så kørte for. Jeg cyklede selv på et semiprofessionelt hold og blev oldboys-mester i Adelaide,” siger Rune.
Da han kom hjem til Danmark var han på Molskroens Strandhotel, indtil han blev opsagt. Og så gik tankerne i gang. Hvad skulle han nu lave? Hvad ville han med sit liv, og hvad kunne lade sig gøre med en lille datter, som han også gerne ville se.
“Jeg kendte direktøren fra Trek, Jens Snedker, fra tidligere, og så ringede jeg til ham og spurgte, om han ikke kunne bruge mig som telefonpasser. Han grinede ad mig, da han godt ved, at jeg ikke kan sidde stille, og foreslog mig i stedet, at jeg skulle åbne en cykelforretning. Det var en torsdag, og om søndagen sagde jeg ja,” siger han med et smil.

En anderledes butik

Han har været i gang med Trek-butikken siden foråret, og har en vision om, at den skal være mere end blot en cykelforretning.
“Jeg kunne godt tænke mig, at den bliver samlingssted for cykelture i sydbyen. Lige nu kører vi her fra butikken hver onsdag klokken 9, og når turen er slut, kører vi tilbage til butikken, hvor vi spiser kage og drikker kaffe her i caféområdet,” siger han.
Og det er lige præcis caféområdet, han gerne vil have bliver brugt mere - det skal være en forretning, hvor man ikke kun kommer for at købe en cykel eller udstyr, men også for at hygge sig.
Han savner ikke restaurationsbranchen, men bliver han ringet op igen og spurgt, om han vil servere, hvis dronningen kommer til Aarhus og fejrer noget igen, så siger han ja.
“Jeg har heller ikke sluppet den verden helt, for i kælderen er der køkken, og jeg holder ind imellem arrangementer, hvor vi kombinerer spisning og cykeltur,” siger Rune, der dog skulle vænne sig til lige pludselig at være hjemme klokken 18, hvor han i mange år har været vant til, at arbejdsdagen først for alvor begyndte.

Publiceret 13 November 2015 16:00