Jonas Martinsen nyder livet som selvstændig, selvom han fra tid til anden savner sine kollegaer. Heldigvis er der selskab i kontorfællesskabet ’Startup Zoo’.

Jonas Martinsen nyder livet som selvstændig, selvom han fra tid til anden savner sine kollegaer. Heldigvis er der selskab i kontorfællesskabet ’Startup Zoo’.

Jonas sagde nej tak til den sikre karrierevej

Høj løn, store opgaver og megen prestige betød mindre end frihed og ejerskab for den unge, selvstændige revisor

Af
Jannik Schiermer Poulsen

Jonas Martinsen har byttet høje prominentplacerede konsulenthuse i glas og stål ud med kontorfællesskabet Startup Zoo i et ydmygt murstensbyggeri i en baggård i Ryesgade.

Tilsvarende er den lige vej op ad karrierestigen i et stort revisionshus og den magelige revisorløn byttet ud med usikkerhed på alle parametre.

Alligevel er Jonas Martinsen glad. Ja, han har faktisk selv valgt det.

Efter tre år hos et af landets største revisionshuse, Ernst & Young, valgte han at sige farvel til karrieren og sikkerheden for at starte op som selvstændig.

“Mange ræser mod toppen af karrierestigen, men jeg ville gerne noget andet. Jeg tror, det bunder i, at jeg altid har haft en iværksætter i maven, og at jeg gerne vil være herre i eget hus,” fortæller Jonas Martinsen.
 

Udfordret af økonomien

Selvom man måske har en iværksætter i maven, kræver det nu også is i maven at sige farvel til det, ens liv har peget i retning af de seneste 10 år.

Og farvel til den løn, man tilsvarende har arbejdet sig hen imod i samme periode.

“Det var en kæmpe omvæltning. Jeg gik fra en fin, sikker løn til ingenting, og jeg havde jo ingen kunder i starten. Økonomien var klart den største udfordring og risiko, men det skulle ikke diktere mit liv,” siger 28-årige Jonas Martinsen og uddyber at dét, at han ikke har børn endnu, også har gjort ham lidt mere risikovillig.

Fandt et hul i markedet

Som med så mange andre selvstændige er arbejdsbyrden stor og lønnen lav i starten - hvis den da overhovedet eksisterer.

Jonas Martinsen er dog så 'heldig', at han har oplevet stor fremgang, siden han startede virksomheden i maj.

“Jeg er heldigvis nu nået til et punkt, hvor jeg kan leve af det, og det er ubeskriveligt fedt at tjene sine egne penge. Der er jo kontant afregning for ens præstationer, når man er selvstændig,” fortæller iværksætteren stolt og tilføjer om fremgangen:

“Jeg har fundet et hul i markedet mellem bogholder og revisionshus, både hvad angår pris og produkt, og jeg kan tilbyde mine kunder optimering såvel som sparring på regnskabsområdet. Derfor rammer jeg både de større og mindre virksomheder.”

Elsker iværksættermiljøet

Udover et hul i markedet har Jonas Martinsen tilsyneladende og fundet sin rette hylde i iværksættermiljøet.

“Der findes jo alt mellem himmel og jord her i huset, og vi er vidt forskellige. Men vi har alle det til fælles, at vi knokler for det, vi har skabt. Miljøet er enormt åbent, og vi bruger hinanden meget til at supplere og sparre,” siger Jonas Martinsen og tilføjer:

“Du får berøring med alle mulige brancher, og alle kan jo bruge én, der kan noget med regnskab. Jeg kan samtidigt lære meget af dem.”

Selvom fællesskabet er stort i Startup Zoo, savner den unge iværksætter alligevel sine gamle kollegaer.

“At undvære mine kollegaer har været det sværeste ved at starte op selv, og selvom der er liv i huset, bliver det nogle gange lidt ensomt i firmaet. Derfor vil jeg også gerne vokse endnu mere, så jeg kan få ansat nogle kollegaer med en stærk, faglig profil, som jeg kan sparre med,” fortæller Jonas Martinsen.

Indtil videre går det i hvert fald den rigtige vej for Jonas og JM Regnskabsservice.

Publiceret 12 November 2015 09:00