Om et års tid skulle der gerne være en helt ny multihal her på stedet til gavn for alle borgerne i Mårslet.

Om et års tid skulle der gerne være en helt ny multihal her på stedet til gavn for alle borgerne i Mårslet.

Mårslet Multihal står færdig næste år

Efter 10 års arbejde bliver Mårslet Multihal nu en realitet

Af
Camilla Olesen

Projekt Mårslet Multihal er nu sikret fuldstændig.
Forligspartierne bag skolestrukturforliget tilbage i 2012 har nemlig givet fire millioner kroner til tre multihaller i Aarhus Kommune: Mårslet, Harlev og Hjortshøj.
Mårslet er det projekt, der er længst fremme, og derfor varmer pengene også rigtig meget, og det betyder, at borgerne i Mårslet nu får den hal, som de gennem de seneste 10 år har arbejdet på.
“Det er en kæmpe forløsning, og vi er glade. Det, vi har arbejdet på i så mange år, er nu lykkes. Vi har en forventning om, at hallen står helt færdig næste efterår,” siger Kurt Kirkedal Laursen, der er formand for fondsbestyrelsen bag Mårslet Multihal.

Pengene kommer fra skoler

De 12 millioner kroner, der nu er blevet bevilliget til de tre multihalsprojekter, kommer fra salget af Vejlby Skole og Kolt Skole.
“De fire millioner kroner til Harlev og Hjortshøj er reserveret, mens Mårslet er så langt fremme, så man kan få pengene nu,” fortæller Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokraterne.
Hun bor i Mårslet og er valgt ind af borgerne i sydbyen, og er glad for, at hun nu har været med til at sikre multihallerne.
“Det er så fedt, at det kan lade sig gøre. Det har været et langt sejt træk for styregruppen bag Mårslet Multihal. Det kommer til at give en god synergieffekt mellem skolen og hallen, når multihallen kommer. Det ligger godt i tråd med den nye skolereform, hvor det jo blandt andet handler om at bevæge sig. Det bliver også nemmere med sund mad til børnene, fordi der kommer et fællesskab omkring en fælles kantine,” siger Anette Poulsen.
Ifølge JP Aarhus er Venstres Gert Bjerregaard også begejstret for, at lokalidrætten bliver styrket i form af de tre multihaller.
Lige nu er fondsbestyrelsen i gang med at forhandle de sidste tilbud på plads omkring, hvem der skal stå for byggeriet.

Publiceret 10 November 2015 09:00