Når man får Idrætsmærke nummer 50, skal der gøres lidt ekstra ud af det, derfor er mærket 14 karat guld.Johnny Riber Rygaard bærer det stolt.

Når man får Idrætsmærke nummer 50, skal der gøres lidt ekstra ud af det, derfor er mærket 14 karat guld.Johnny Riber Rygaard bærer det stolt.

Johnny har fået Idrætsmærket i 52 år

80-årige Johnny Riber Rygaard fra Åbyhøj er i god form. Så god, at hun i år fik sit 52. Idrætsmærke. De 50 af dem i Brabrand IF

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Siden hun var 28 år har Johnny Riber Rygaard dyrket gymnastik - forinden dyrkede hun atletik, hvilket derfor også ligger hendes hjerte nært. Begge dele bliver kombineret i prøven Idrætsmærket, og måske er det derfor, at Johnny har holdt fast i at tage mærket hvert år i 52 år.
De første to mærker var i Åbyhøj, de sidste 50 i Brabrand IF, og det er aldrig sket i Brabrand IF's historie, at nogen får Idrætsmærke nummer 50.
Derfor blev 80-årige Johnny da også hædret i onsdags med et par bevingede ord og lidt underholdning med Brabrand Koret - som hun også selv synger i.
“Jeg blev da lidt rørt, må jeg sige. Der er jo så megen nostalgi i det,” fortæller Johnny Riber Rygaard fra sin lejlighed i Åbyhøj.
Lidt ekstra rørt var Johnny også, fordi hun nu har valgt ikke at tage flere mærker.
“Jeg var lettet, da alle prøver var i hus i år. Jeg er jo altså ikke 18 år længere, så at afslutte det hele på en ordentlig måde, uden brækkede ben, var rigtig fint,” siger den 80-årige atlet.
Idrætsmærket er et mærke, alle kan få, hvis de lige kan bestå tre forskellige del-øvelser: Én er mere atletik-vendt, én handler mere om musklerne, og én handler om udholdenhed. Alt efter ens alder er der så forskellige krav, som skal opnås for at kunne bestå.
“Jeg kan også godt lide konkurrenceelementet i det - jeg kan udfordre mig selv. Også selvom jeg selvfølgelig ikke kan forvente, at det bliver bedre år efter år, når nu alderen stiger,” fortæller Johnny Riber Rygaard, som altid har været glad for sport og for at røre sig - det er blevet en livsstil for hende, som hun selv siger det.
Selvom hun stopper med at tage Idrætsmærket, så fortsætter hun dog til gymnastik lige så lang tid, hun overhovedet kan komme afsted.
“Jeg kan godt lide egosport. Så er man selv herre over sine resultater - det beror udelukkende på ens egen træning,” siger den slanke kvinde, som så sent som for et par år siden selv cyklede fra Åbyhøj til træningen i Brabrand.

Publiceret 09 November 2015 07:00