Julie Zangenberg (yderst til venstre) spiller elevrådsformand, mens Sebastian Jessen, Thomas Ernst og Casper Harding spiller de tre mandlige hovedpersoner i de seks første afsnit af Hedensted High. Pr-foto.

Julie Zangenberg (yderst til venstre) spiller elevrådsformand, mens Sebastian Jessen, Thomas Ernst og Casper Harding spiller de tre mandlige hovedpersoner i de seks første afsnit af Hedensted High. Pr-foto.

Ny tv-serie skabt direkte til nettet

Aarhusianske Deluca Film står bag landets første store serie, der helt skipper tv-mediet og udelukkende kan streames på nettet

Af
Louise Nyvang Burmeister

En ungdomsserie om livet på et gymnasium ligger nu klar på nettet.
Det er det aarhusianske filmselskab Deluca Film, der som det første produktonsselskab i Danmark står bag en tv-serie skabt udelukkende til streaming.
“Det er en idé og et ønske, vi har, om at ramme den her unge målgruppe. De ser ikke meget fjernsyn og derfor blev vi hurtigt enige om at streaming måtte være det rette,” siger Morten Rasmussen, der er leder af Deluca Film, som står bag de succesfulde julekalendere Ludvig & Julemanden og Tvillingerne & Julemanden fra henholdsvis 2011 og 2012.
Hedensted High handler om de tre uheldige helte Morten, Kaare og Tjelle, der gang på gang ender i absurde, faretruende og skøre situationer.
“Vores største udfordring har været at rejse finansiering til projektet. Vi har måttet tænke utraditionelt og har for eksempel fået Burger King med som programsponsor, da de unge er en målgruppe, de også gerne vil ud til,” forklarer Morten Rasmussen.
Serien kan streames via D-play, der er en ny, nordisk streaming kanal. Det er gratis at se serien, dog er der afbrydelser undervejs.
“For at få serien så bredt ud som muligt, har vi valgt at finansiere den via reklameblokke og ikke abonnement. Så man må leve med, at der ind imellem er er lidt afbrydelser med reklamer,” siger producenten og retter en særlig tak til Hedensted Kommune, der har været med til at finansiere projektet ved at spytte halvanden million kroner i online serie-projektet, der er optaget på Tørring Gymnasium.
Producenten er meget spændt på, hvordan publikum tager i mod resultatet.
“Jeg synes, det er lykkedes rimeligt godt. Vi er selvfølgelig meget spændte på at få serien ud og se, om vi rammer målgruppen,” siger Morten Rasmussen.
Er der flere projekter på vej?
“Vi har allerede set på, hvordan en sæson to kan se ud. Og vi håber da, det går så godt, at vi kan lave en sæson mere,” siger Morten Rasmussen.Hedensted High

Serien kan ses fra 2. november på www.dplay.dk, der er en streamingtjeneste fra Discovery Networks Denmark ApS.

Publiceret 04 November 2015 16:00