Det vigtigste formål med programmet ’Rigtige Mænd’ var ikke at tabe sig, men at deltagere ender på en passende body age, og efter et halvt år kom skraldemanden ned på 45 år. Da optagelser begyndte til første sæson var den oppe på 56 år, og han tabte sig 12 kilo.

Det vigtigste formål med programmet ’Rigtige Mænd’ var ikke at tabe sig, men at deltagere ender på en passende body age, og efter et halvt år kom skraldemanden ned på 45 år. Da optagelser begyndte til første sæson var den oppe på 56 år, og han tabte sig 12 kilo.

Hammer fra Egå er klar til endnu et tv-eventyr som rigtig mand

47-årige Jan Lund Hammer er igen med i DR’s store seer-succes, ’Rigtige Mænd’ i fire nye opfølgende afsnit

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Han har vist bar røv og dunk op til flere gange på landsdækkende tv. Både til mandekalender-fotografering, som topløs tjener til en pigefrokost og ikke mindst i fællesbad med fire andre håndværkere. Og fra på onsdag kan det være, han gør det igen.
Jan Lund Hammer fra Egå er nemlig klar til endnu en omgang 'Rigtige Mænd', den populære DR-programserie, der har haft omkring 1 million seere per gang. Her har man fulgt fem halvtykke, jyske håndværkeres kamp for en sundere livsstil.
”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at nøgenhed er langt lettere, når vi er flere om at gøre det. Fællesskabet og det kammeratskab, vi har fået på så kort tid, har jeg aldrig oplevet før. Det føles som om, vi har været venner i 15 år,” siger den 47-årige skraldemand fra Egå.
Nu toner de fem så frem på skærmen igen fra 4. november og tre efterfølgende onsdage, hvor seerne bliver klogere på, om den nye sunde livsstil er fastholdt, eller om de fem falder tilbage i de gamle vaner.
Da vi forlod 'Rigtige Mænd' var det en noget slukøret Hammer, som ikke havde gennemført det endelige mål, 'XTERRA', som bestod af 1.500 meter svømning, 30 kilometer mountainbike og 10 kilometer løb.
”Jeg var dælme træt af, at jeg ikke kunne gennemføre Xterraen, men mit venstre knæ kunne ikke holde til det. Jeg er udlært murer, og det er en typisk skade i det fag. Det er heldigvis blevet meget bedre i dag, og det kan man så se i de kommende programmer, hvad det skyldes” siger Jan Lund Hammer hemmelighedsfyldt.
Han må i det hele taget ikke afsløre så meget fra de kommende fire programmer, men de kommer til at indeholde nye fysiske udfordringer, fokus på kost, Hammer og konens kamp for at få huset i Egå solgt og den store opmærksomhed, de rigtige mænd får fra omgivelserne.

Autografskrivning

”Vi vidste jo slet ikke, hvad vi gik ind til, andet end at vi skulle tabe os. Vi kunne slet ikke forestille os, at programmerne ville skabe så stor opmærksomhed, og vi får rigtig mange henvendelser. Men jeg synes, vi er gode til at tackle det,” siger Hammer, der i sin tid blev valgt til programmet blandt 700 mænd til casting.
”Det er lidt mærkeligt, at folk snakker til mig, som om de kender mig, og at jeg pludselig skal skrive autografer og være med på selfies, men det er nu meget hyggeligt. Og så er det da fedt at have været med til få sparket folk ud af sofaen. Det er jo sådan noget, vi hører, når vi er ude at holde foredrag,” fortæller Hammer.
Og foredrag er det blevet til en del af for Jan Lund Hammer – især med den muntre murer Lindy Aldahl.
”Jeg var ved at skide i bukserne første gang, men nu er det pissesjovt at holde foredrag om programmerne, og Lindy og jeg har virkelig en god kemi. Han er altid kvik med en sjov bemærkning,” siger Hammer.
Der er dog en markant ulempe ved berømmelsen:
”Jeg kan sgu ikke gå ud og handle, uden at der er tyve øjne rettet mod min indkøbsvogn for at se, om jeg køber sundt ind. Det kan da godt være lidt hårdt engang i mellem,” siger han.
Noget andet, der er hårdt, er at holde de gode sunde vaner.
”Som skraldemand møder jeg tidligt, og jeg kan godt fortælle dig, at der er 6.000 undskyldninger oppe i mit hoved for ikke at lave omelet, når jeg står op klokken 3 om natten, og så er jeg også kørt kold i kål et par gange,” siger han.

De fem rigtige mænd brager atter frem på skærmen fra 4. november. Fra venstre mod højre er det: Jonas Iversen, Jan Lund Hammer, Søren Holm, Palle Enevoldsen og Lindy Aldahl ved bilen, der er blevet døbt ’Den Blå Negl’. Foto: Jens Lohmann/MakeitBee Production.

De fem rigtige mænd brager atter frem på skærmen fra 4. november. Fra venstre mod højre er det: Jonas Iversen, Jan Lund Hammer, Søren Holm, Palle Enevoldsen og Lindy Aldahl ved bilen, der er blevet døbt ’Den Blå Negl’. Foto: Jens Lohmann/MakeitBee Production.

Farvel til sodavand

De 16 liter sodavand, som Hammer drak om ugen førhen, er blevet afløst af vand og light saftevand.
”Det har jeg det fint med. Jeg har da lyst til en cola engang imellem, men så kan jeg se crosstraineren inde i stuen fra køleskabet og ved, at jeg skal straffes på den i 45 minutter, hvis jeg drikker colaen. Så det er lettere nu, hvor jeg har fået nogle redskaber ,” fastslår Jan Lund Hammer, som glæder sig til tv-comebacket:
”Jeg er rigtig spændt på de nye programmer og har en god fornemmelse. Men jeg har ikke set dem endnu, så det bliver spændende. Og så håber jeg da, at der på et tidspunkt bliver lavet flere 'Rigtige Mænd'-programmer. Det har bare været en suveræn rejse indtil videre. Hård, men suveræn,” siger Jan Lund Hammer med et smil.

Rigtige Mænd

  • Rigtige Mænd – Hva´ Nu? Sendes første gang på DR1 4. november og herefter de tre kommende onsdage.
  • Programseriens første sæson vandt en stor tv-pris som ’årets nyskabelse’ ved Copenhagen TV Festival og er produceret af Fjernsynsforeningen/ DR Livsstil og Samfund, DR1.
  • På www.rigtigemaend.com kan du se tidligere afsnit og fraklip og læse mere om de fem håndværkere.

Publiceret 04 November 2015 12:00