Nicolas W. Hansen i værkstedet, hvor egne og andres værker hænger til skue, samtidig med at der arbejdes. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen

Nicolas W. Hansen i værkstedet, hvor egne og andres værker hænger til skue, samtidig med at der arbejdes. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen

Nyt:

Fra Eigils bageri til Undertacis galleri

På Skovvejen på Trøjborg ligger nyåbnet galleri ved navn Ground Zero

Af
Af Anders Godtfred-Rasmussen

Ground Zero-navnet lugter lidt af New York og 11. september. Er der en mening med det?

“Nej, nej, det er ikke meningen, der er ikke sammenfald med New York her, navnet udspringer af, at vi er begyndt fra bunden og skal bygge noget helt nyt op,” fortæller Nicolas W. Hansen eller Undertaci, som er hans kunstnernavn.

Og helt nyt er galleriet, det åbnede den 17. oktober, og der arbejdes stadig på, at få de sidste detaljer på plads.

De fire rum

“Som de besøgende kan se, så foregår der mange ting. Vi har et værksted, hvor vi arbejder på nye værker, og samtidig prøver vi at udvikle galleriet. Når det står helt klart, bliver det delt op i fire rum,” siger Nicolas W. Hansen.

Det første rum kan ses fra gaden, her hænger malerier af blandt andet David og Kristian Bjerre. Rum to er af kunstneren Jay Nardone, han har malet billeder med indbyggede overraskelser, når man lyser på dem med ultraviolet lys.

“Rum tre er vores værksted, og her hænger mine egne værker, samt de genbrugte kunstværker, vi laver,” siger Nicolas, mens han viser et halvfærdigt maleri frem, hvor Obama, Putin, Merkel, Hitler, Fanden og andre kendte stikker deres fjæs frem.

“Vi kalder det genbrug, for vi tager stole, borde og andet dagligdags. Så maler vi det, og omdanner det, så det kan bruges igen. Vi tilbyder også, at kunderne kan tage deres eget med herind, så tryller vi lidt med det, og voilá kan man få sit eget kunstværk med hjem. Vi kalder det 'customized artefacts',” siger Nicolas.

Rum fire er et uderum, for der på terrassen er en af Aarhus' flotteste udsigter. Her er vand, vand og atter vand, men også den nye bydel, Aarhus Ø, med isbjerget i midten lige foran os.

“Her kan man ende sin tur og først nyde den kunst, vi har hængende og er i gang med at lave og så komme herud og bare nyde nuet og udsigten,” siger Nicolas.

Kunsten

Meningen med værkstedet er også, at unge på sigt skal have muligheden for at kigge forbi og afprøve deres egne kunstneriske evner.

“Man skal prøve sig selv af og finde ud af, hvad man er god til. Derfor vil vi gerne tilbyde, at man kan komme herind og prøve at male eller lave noget udsmykning, men det kommer på et lidt senere tidspunkt, vi skal lige være helt færdige først,” siger Nicolas.

Selvom der stadig arbejdes på at gøre galleriet færdigt, så har personerne bag også andre drømme.

“Ja, vi vil gerne udvide og lave et galleri i København og på sigt prøve det af i udlandet. Vi vil også gerne skrælle en gammel bus indvendigt og lave den om til et rullende galleri, der kan køre ud til forskellige kunstevents,” siger Nicolas.

Men lige nu drejer det sig om, at få galleri "Ground Zero" færdig. Heldigvis er der salg i malerierne, og der er nye aftaler med andre kunstnere er på vej.

“Vi er ikke helt færdige her, men kom og oplev vores verden. Vi deler den med alle, der er interesserede,” siger en grinende Nicolas, inden han tager i mod den næste gæst i galleriet, der lige vil se, hvad Ground Zero er for noget.Galleri Ground Zero

Aarhus' nyeste galleri ligger på Skovvejen 20 og holder åbent alle dage - undtagen mandag fra klokken 11 - 17.


Bag Ground Zero står Nicolas Wridt Hansen, Emil, Tobias og Kasper.


Indtil videre har galleriet værker af David og Kristian Bjerre, Jan Klein, Jay Nardano, Nicolas Wrindt Hansen og sidste skud på stammen er Nick Flatt fra Dallas, Texas.


Nicolas' kunsternavn, "Undertaci", er et ordspil på Museum Ovartacis navn, hvor Overtaci betyder overtosse.

Publiceret 01 November 2015 09:00