Klumme:

Sådan får du syv timers ekstra fritid om ugen

Sæt dit tv-kiggeri i system

Af
Ina Bjerregaard

Lørdag formiddag var jeg ved at tørre sofabordet af og gav også lige fjernbetjeningen en tur. Jeg kom til at trykke på on-knappen og frem på skærmen tonede “Beverly Hills 90210”. Jeg gik vist lidt i mine egne tanker, for jeg blev fanget lige ind. Jeg ville gerne sige et kort øjeblik, men jeg faldt i staver i mere end fem minutter. Zappede over på DR1, hvor de viste “De uheldige helte” med Roger Moore og Tony Curtis. Jeg elskede den serie som barn, så også der blev jeg hængende. Også mere end fem minutter. Og før jeg fik set mig om, havde jeg brugt en halv time på en uforset handling.
Og så taler vi om, at vi ikke har tid til noget. At vi har så travlt. Så er der rigtig mange, der så siger noget om, at man skal lade være med at se så meget tv, og det er da rigtig nok. Måske. Jeg er dog flere gange lige faldet over noget på tv, som enten har ført til en forandring, en indsigt eller inspiration. Men jeg kan også godt se, at når man sidder og zapper om aftenen for at finde noget at se på, så går der lang tid med det. Nogen gange skal man bare slukke og så se at komme ud og sparke til nogle blade eller finde nogle sten ved stranden. Læse en bog eller besøge nogen. Så vi foretog et eksperiment herhjemme. I stedet for at tænde for tv helt hjernedødt som vi plejede, så tjekkede vi lige, hvad der var på kanalerne først. Vi fandt ud af, der faktisk ikke var så meget ud over nyhederne at se. Ingen af os er vilde med madprogrammer eller reality-tv. Heller ikke dansekonkurrencer eller andre former for konkurrencer. Så vi har investeret i Netflix og HBO samt har haft ViaPlay, fordi de havde 2. sæson af serien “The Blacklist“. Der opstod problem nummer hvad det nu var, for har man total adgang til en serie, så er det ret svært at nøjes med et afsnit. Er man fan af “House of Cards“, så er jeg ikke den eneste fan, der har sert en hel sæson fordelt på en enkelt weekend.
Og så er det svært at se serier på de almindelige kanaler, hvor man pinedød skal vente en uge med fortsættelse. Jeg har i alle fald svært ved det. Jeg ser også “Homeland” på DR2 i øjeblikket, for der går de nye afsnit stort set samtidig med, de bliver vist i USA. Så når jeg ikke at se afsnittet onsdag aften, så skal jeg den onde lyneme nå det inden næste onsdag, for der ophører adgangen til afsnittet. Det samme med “Dowtown Abbey”. Som sendes lørdag aften klokken 20.00. Den er min mand ikke vild med, så der ser vi noget andet. Med mindre vi altså hygger med ungerne, er nede i byen, læser en bog eller taler sammen. Jeg synes, det er fedt at se fjernsyn. Men også at jeg går glip af noget, hvis jeg ser for meget. Så det gælder om at finde en balance. Når jeg finder, skal jeg nok sige til.


Med venlig hilsen
Ina Bjerregaard
Weekendredaktør

Publiceret 31 October 2015 20:00