Håndværkere er ved at lægge sidste hånd på det nye Veri Apotek, som Cesare Cota kommer til at stå i spidsen for.

Håndværkere er ved at lægge sidste hånd på det nye Veri Apotek, som Cesare Cota kommer til at stå i spidsen for.

Fire på stribe:

Italienske Cesare Cota åbner endnu et apotek

Ejeren af apoteker i Vejlby, Egå og Lystrup åbner Veri Apotek på mandag

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

47-årige Cesare Cota er ikke en mand, der har spildt tiden, siden han kom til Danmark i 1997.
Fra på mandag kommer han til at stå i spidsen for sit fjerde apotek, når Veri Apotek åbner.
Efter seks år som souschef på Vejlby Apotek overtog han det i 2012. Lystrup og Egå-filialerne hører ind under Vejlby Apotek, og med åbningen af Veri Apotek kommer italieneren til at have 42 ansatte.
“Nu tror jeg heller ikke, jeg skal have flere apoteker, men det kan godt være, jeg skal have flere ansatte. Jeg glæder mig rigtig meget til at åbne i Veri Centret. Jeg synes, det ligger super godt. Det giver god mening for mig at have et apotek, hvor der kommer så mange mennesker med tre store dagligvarebutikker og mange specialbutikker. Jeg er kommet her meget som kunde og med nye tiltag og ejere, synes jeg, at Veri Centret er et center i udvikling og ikke afvikling, som det godt kunne se ud til for nogle år siden. Og så bliver der et endnu større kundegrundlag, når Risskov-Brynet står færdigt,“ siger han og kigger over mod byggepladsen på den anden side af Vejlby Ringvej, hvor der vil blive opført et sted mellem 1.500 og 1.800 nye boliger i 2016.

Danske rødder er slået

“Det er perfekt, at alle afdelingerne af apotekerne ligger indenfor det lokalområde, hvor jeg har slået mine danske rødder,” fortæller Cesare Cota, der oprindeligt kommer fra Bari i Italien.
Han har tidligere været tæt på at komme ind i butikscentret i Vejlby-Risskov, men det var først, da der kom nye ejere, at det blev en realitet.
“Der er gået stærkt. Jeg skrev kontrakt lige før sommerferien, og nu er det snart virkelighed,” siger Cesare Cota og peger på, at en ændring af apoteker-loven også har gjort det mindre kompliceret at starte nye afdelinger op.
For Veri Apotek kommer til at fungere som en enhed under Vejlby Apotek, hvor Cesare Cota vil være for det meste.
“Det bliver da en udfordring at håndtere så stor en organisation Jeg bliver mere bundet til skrivebordet nu, for der bliver en del mere administration, men jeg vil forsøge at komme lidt rundt på alle fire apoteker, ellers er der en risiko for, at jeg ikke kender mit personale godt, og det vil jeg selvfølgelig helst, for de ansatte er den største værdi,” siger italieneren, der er bosat i Skæring.
Veri Apotek bliver nabo til den nye Fakta, og med sine 180 kvadratmeter bliver apoteket sammen med italienerens tre øvrige apotek som enhed et af landets største. Og i lighed med Vejlby Apotek bliver der satset på robot-teknologi, så det nyåbnede apotek bliver et af de mest moderne apoteker.
“Det giver en kæmpe fordel med robotten, der fjerner alt det tidskrævende arbejde i at pakke og finde medicin. Det reducerer ventetiden, og den ekstra tid kan vi bruge til at vejlede bedre, og det øger helt klart serviceniveauet og patientsikkerheden,” fastslår Cesare Cota.
Åbningen af det nye apotek i Veri Centret bliver blandt andet markeret med gratis is fra La Dolce Vita til kunderne fra klokken 13-15.

Publiceret 30 October 2015 16:00