Klumme:

Hvor f..... parkerer man i Aarhus?

Har du også cirkuleret rundt efter en p-plads i midtbyen? Så ved du hvor træls, det kan være

Aarhus – hvis du vil have mine penge, så må du oppe dig. Jeg tillader mig lige at undre mig – og stille Aarhus Kommune et spørgsmål. Vil kommunen gerne have mine skattekroner og sikre, at byens detailhandel får del i den smule, der er tilbage efter skat? Hvis svaret er ja, så undrer det mig, at kommunen nedlægger den ene parkeringsplads efter den anden. Så jeg må bevæge mig rundt i sneglefart sammen med alle de andre bilister, der heller ikke kan finde en p-plads i midtbyen.
Der står ellers på kommunens hjemmeside:
“I Aarhus Kommune arbejder vi på at sikre god fremkommelighed i trafikken, men når du er kommet frem, skal du også kunne komme af med bilen og videre til dit mål. Her på siden kan du finde kort over parkeringsområder og en lille p-guide med forklaring af zoner, skilte og lovgivning. Du kan desuden læse mere om parkeringsregler, licenser, afgifter, mv.”
Jamen, det er da en fin målsætning. Den første del af målsætningen lader vi helt være med at kommentere på. Men den anden del, at det skal være muligt at komme af med sin bil ...
Hvis man vil have, at folk skal bruge byen, så skal det altså ikke være så svært at finde en parkeringsplads tæt på ens bestemmelsessted. For hvis det er nødvendigt med en guide på nettet, for at folk kan se, hvor de kan parkere, i stedet for at folk kører ned i byen og finder en plads, ja så har man som kommune skudt langt forbi målet. Fredag aften cirklede vi rundt i byen sammen med en del andre, der også var på udkig efter et sted at smide bilen. De gad som os heller ikke vade hele vejen fra Navitas eller Dokk1 i pæne, høje sko og ned til gågaden. Så man cirkler og cirkler rundt de samme steder som alle andre. Man kan ikke længere parkere på Bispetorvet. Det er heller aldrig til at få en plads nede ved BUPL. Vi var dog heldige, at der var en, der kørte fra en plads nede bag ved Aarhus Teater. Men så var vi også en halv time forsinkede i forhold til planen.
Det bliver endnu værre, hvis man har været ude og handle. Vinterstøvler, hårshampoo og nye tallerkener vejer godt til, så det gider man ikke slæbe rundt på for længe af gangen. Jeg er med på, at det er træls med mange biler i midtbyen. Men alligevel.
Det ville dog være et rart, hvis de virksomheder, der ligger i byen som eksempelvis TDC eller dem ved Arosgården eller andre tæt ved Busgaden, ville være med på at låne deres pladser ud efter klokken 16. Måske for et beskedent beløb. Så er der flere parkeringspladser, så flere kan benytte de mange gode tilbud i vores fantastiske by. Til gavn for detailhandelen og byens borgere.
Med venlig hilsen
Ina Bjerregaard
Weekendredaktør

Publiceret 25 October 2015 16:00