Arkivfoto

Arkivfoto

Lufthavn:

Ejerkredsen til orienteringsmøde hos Aarhus-borgmester

Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) bekræfter, at ejerkredsen i øjeblikket arbejder på at finde en mødedato

Af
Af Lars Norman Thomsen

En artikel i Jyllands-Posten forleden fik med garanti mindretalsaktionærerne i Aarhus Lufthavn A/S til at studse en kende.
Af artiklen fremgik det, at en afklaring af mulighederne for at bringe en Tomasminde-løsning for en en ny storlufthavn i Østjylland nærmere, ikke er nært forestående.
Tværtimod skal der flere konkrete analyser på bordet, før Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) igen vil sidde overfor Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard (S).
Aarhus borgmesteren har som hovedaktionær i Aarhus Lufthavn lovet de fire mindretalsaktionærer: Favrskov, Randers, Norddjurs og Syddjurs - en endelig afklaring af mulighederne ved Thomasminde skal være clearet inden årsskiftet.
Oplysningerne i artiklen i Jyllands-Posten gør, at Jacob Bundsgaard får svært ved at leve op til aftalen med mindretalsaktionærerne, som han ellers committede sig til på et møde i juni 2015 i kølvandet på den omfattende analyse fra rådgivningsfirmaet Grontmij -  som Aarhus Byråd havde bestilt - om mulighederne for at placere en ny storlufthavn i Østjylland tættere på Aarhus.
På baggrund af artiklen i Jyllands-Posten arbejder Aarhus Lufthavns ejerkreds på at finde en dato for et fælles orienteringsmøde hos Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard (S).
Det bekræfter Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V), der ellers er fåmælt omkring dagsordenen, fordi bestyrelsen har aftalt, at det kun er formanden for bestyrelsen, den randrusianske erhvervsmand Torben Boldsen, der udtaler sig.

Hvad nu?

Hvis oplysningerne i artiklen i Jyllands-Posten holder vand, har Jacob Bundsgaard et problem i forhold til den øvrige del af bestyrelsen og mindretalsaktionærerne.
"Hvad er så tidsrammen," vil spørgsmålet selvfølgelig lyde til Bundsgaard fra de øvrige.
De og Bundsgaard ved, at endnu et år uden en afklaring er så meget gift for Aarhus Lufthavn A/S, at man sagtens kan forestille sig, at flere af mindretalsaktionærerne vil begynde at tælle på knapperne og melde ud, at deres tålmodighed er brugt op.  
Læs: De vil ikke bruge mere krudt og penge på en virksomhed, som hovedaktionæren helst ønsker hen, hvor peberet gror.
 
 

Publiceret 21 October 2015 13:00