Sådan kommer kontorhuset til at se ud i Gellerup. Bygningen står klar i slutningen af 2018 over for Bazar Vest.

Sådan kommer kontorhuset til at se ud i Gellerup. Bygningen står klar i slutningen af 2018 over for Bazar Vest.

1.000 arbejdspladser til Gellerup

Anderledes kontorhus med plads til kommunale medarbejdere og politienhed

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Rådmand Kristian Würtz(S) præsenterede i dag vinderprojektet, der er tænkt som en del af Helhedsplan Gellerup og som skal være med til at kickstarte omdannelsen af bydelen.
Der er tale om en bygning, der kommer til at ligge på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og den nye bygade lige over for Bazar Vest. Her skal den huse 1.000 medarbejdere for Aarhus Kommune og 30 politifolk.

En integreret del af Aarhus

“Jeg synes, det er et fantastisk hus, vi skal bygge i Gellerup. Det viser, at vi insisterer på at gøre Gellerup til en integreret del af Aarhus. At Gellerup som bydel skal tilbyde aarhusianerne andet og mere end et sted at bo. Det skal være et sted, hvor man lever det gode byliv, og det synes jeg det nye hus bidrager til med sine mange tilbud til aarhusianerne. Det har ikke været vores ambition bare at bygge et kontorhus. Huset skal bidrage til byen, og det synes jeg i høj grad, at det gør,” siger rådmand Kristian Würtz i en pressemeddelelse.

20.000 kvadratmeter

Det anderledes kontorhus bliver 20.000 kvadratmeter stort. I alt er 1.500 kvadratmeter af dem tiltænkt udadvendte funktioner, der skal sikre, at huset lever op til helhedsplanen for Gellerups intentioner om at blande og skabe nye funktioner i Gellerup.607 millioner kroner

I alt koster huset 607 millioner kroner, der alle findes ved at sælge ejendommme, opsige kontorlejemål samt kapitalisere driftsbesparelser ved at samle flere medarbejdere under samme tag. Blandt andet får kommunen mulighed for at opsige et større lejemål i Frichsparken og sælge en administrationsbygning på Silkeborgvej.
Det vindende tilbud er givet af et konsortium ledet af A. Enggaard med Arkitema Architechts, Niras, Caverion og Katinka Hauxner ApS som samarbejdspartnere.
Det forventes, at medarbejderne kan slå dørene op til det nye hus i december 2018.

Publiceret 21 October 2015 15:00