Kunderne i Åbyhøj Lavpris Tømmerhandel har i høj grad været lokale åbyhøjere - specielt mange kolonihaveejere.

Kunderne i Åbyhøj Lavpris Tømmerhandel har i høj grad været lokale åbyhøjere - specielt mange kolonihaveejere.

Århus Lavpris Tømmerhandel:

Slut med tømmer efter tyve år i Åbyhøj

De store byggemarkeder har kvalt den lille lokale tømmerhandel i Åbyhøj. Århus Lavpris Tømmerhandel drejer nøglen om.

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Fra 2009 til i dag er omsætningen cirka halveret for Århus Lavpris Tømmerhandel på Søren Frichsvej 54 i Åbyhøj.
“Kunderne udebliver - sandsynligvis fordi alle byggemarkeder er blevet lavpris i dag. Hvor jeg tidligere sagtens kunne konkurrere med byggemarkederne, så kan jeg i dag ikke hamle op med deres stordriftsfordele,” fortæller Martin Sørensen, som har været ansat på stedet siden 2000, og som selv overtog tømmerhandlen i 2006.
“Fra det begyndte at gå meget ned ad bakke i 2009, har jeg hvert år tænkt: 'Næste år bliver det nok bedre.' Men det bliver ikke bedre, og jeg har ikke overskud til det mere - hverken økonomisk eller mentalt. Jeg har fået nok nu,” fortæller Martin Sørensen.
Derfor er beslutningen nu truffet: Århus Lavpris Tømmerhandel lukker efter i hvert fald 20 år på adressen.

Job hos en af de store

Gør det ondt at lukke ned?
“Jeg er faktisk ret afklaret med det. Det har taget lang tid at nå til denne beslutning, men efter det er meldt ud, så er jeg ret lettet og føler, at nu kan jeg se lys for enden af tunnelen,” siger Martin Sørensen, som allerede har fået nyt job - paradoksalt nok hos en af de selvsamme store kæder, der har været med til at gøre livet svært for Århus Lavpris Tømmerhandel.
Han ønsker endnu ikke at melde ud, hvilket firma han skal arbejde for fra 1. november.
“Jeg har altid haft en drøm om at gøre karriere, og det at blive selvstændig var en spændende mulighed. Det har været lærerigt og interessant at være min egen chef, men nu skal jeg så til at lære at indordne mig igen,” siger han med et smil.
Han glæder sig til at få en månedlig hyre for sit arbejde - han har nemlig skudt hele sin private opsparing ind i Århus Lavpris Tømmerhandel og har ikke fået løn i halvandet år.

Alle kasketter på selv

At han overhovedet har kunnet holde forretningen i live så længe skyldes, at han selv har haft alle kasketter på - ingen dyr indkøbs- eller marketingsafdeling, kun ham selv. Det, lægger han ikke skjul på, har drænet ham for energi.
Samtidig har han kone og tre børn, som også skal passes - derfor siger han stop nu.
“Familien er en stor del af min beslutning. Der er simpelthen for meget arbejde i forhold til, hvad jeg får ud af det,” siger han.
Tømmerhandelen har åbent i hvert fald frem til 31. oktober - der er ophørsudsalg indtil da.

null

Publiceret 21 October 2015 16:00