Familien Weiercke-Withen bruger iPhones til at koordinere kalendere. Her er Malene og Thomas med Marius, Victor samt plejedatteren Emma. Foto: Autzen MX Fotos

Familien Weiercke-Withen bruger iPhones til at koordinere kalendere. Her er Malene og Thomas med Marius, Victor samt plejedatteren Emma. Foto: Autzen MX Fotos

Far arbejder, og mor går hjemme:

“Det handler om prioritering”

I Harlev bor Familien Weiercke-Withen med to biologiske og to plejebørn. Far er selvstænding, mens mor går hjemme

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Med fire børn fra halvandet til 17 år, stort hus, en hund, fire katte og en kanin er der godt gang i den i Malene Weiercke og Thomas Withens hjem i Skibby ved Harlev.
Allerede da de to ældste drenge var små, valgte parret, at Malene skulle gå hjemme ved drengene, mens Thomas, der er selvstændig med tre forskellige firmaer, arbejder. Og sådan har det været siden.
“Det er jo lidt som i gamle dage, hvor manden tjener pengene, og konen sørger for børn og hjem,” siger Thomas Withen med et smil.
“Det var et bevidst valg, at jeg gik hjemme. Vi var sikre på, at børnene havde bedst af det, og vores familieliv kunne ikke hænge sammen ellers. Begge vores drenge var eksempelvis med i Flying Superkids, så der var ofte arrangementer,” siger Malene Weiercke.
Men så har familien vel mange penge, siden den har kunnet gøre det sådan?
“Vi tjener ikke mere end andre, det hele handler om prioritering. Så har vi jo eksempelvis valgt ferierne fra,” fortæller Thomas Withen.
Netop 'prioritering' er en væsentlig del af familiens måde at leve på.
“Vi finder ud af, hvad det er, vi vil, og så går vi altså efter det. Hvis vi vil det nok, løber vi enten lidt hurtigere, eller også må vi fravælge nogle ting,” siger faderen i familien.

Søger efter en au pair

Således prioriterede Thomas og Malene også at hjælpe andre ved at blive plejefamilie først for Emma, som i dag er syv år, og siden for Jonathan på halvandet år.
I dag er Malene Weiercke derfor “købt fri” som fuldtids plejemor - det vil sige, at hun får løn fra kommunen.
“Vi har altid snakket om, at vi gerne ville hjælpe, så da man i avisen søgte plejefamilie til en lille pige, så slog vi til,” fortæller Malene Weiercke.
Det har familien ikke fortrudt på noget tidspunkt, og plejebørnene indgår i familien på præcis samme vilkår som de to biologiske drenge Marius på 16 og Victor på 17.
Dog har det været en hårdere omgang end tidligere med lille Jonathan.
“Han er en fantastisk dejlig dreng, men vi er blevet ældre, og Jonathan har været meget syg og har ikke sovet om natten. Helbredsmæssigt er han meget sensitiv. Det betyder, at han ikke bare kan komme med alle mulige steder hen, og derfor er vi meget låst her til hjemmet,” fortæller Malene Weiercke.
Derfor har familien nu prioriteret at få en au pair, og kandidaterne er snævret ind til fire piger fra Filipinerne.
“Det har taget noget tid at nå til erkendelsen, at vi har brug for en au pair. Jeg har hele tiden skudt det hen med tanken: 'Jeg kan godt klare det selv - det har jeg gjort så mange gange før',” siger Malene Weiercke, som dog nu håber på, at au pairen kan begynde så hurtigt som muligt.
Udsigten til at kunne få lidt mere frihed og ikke være helt så bundet til hjemmet ser hun frem til.

Publiceret 19 October 2015 16:00