Den to-årige mops-blanding Conrad nød behandlingen og faldt hurtigt til ro på “briksen”. Johnny Hune Pedersen masserer desuden katte.

Den to-årige mops-blanding Conrad nød behandlingen og faldt hurtigt til ro på “briksen”. Johnny Hune Pedersen masserer desuden katte.

Massage til sofa-hunde og sports-vovser

I Løgten kan man nu få massage - ja, eller det vil sige, hunden kan få massage hos nyuddannede hundemassør Johnny Pedersen

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Mops-blandingen Conrad misser med øjnene og gaber højt. Hundemassøren Johnny Hune Pedersen koncentrerer sig om at trykke de rigtige steder på vovsen. Han mærker nøje efter, om noget kræver særlig opmærksomhed, og det falder tilsyneladende alt sammen i rigtig god jord hos Conrad, som hurtigt falder til ro på “briksen” - kun en enkelt fræk og nærgående flue skal lige jagtes undervejs.
Johnny Hune Pedersen, som ejer butikken NaturligtDyrefoder i Løgten, er netop blevet uddannet fysiologisk hundemassør. I forvejen er han uddannet veterinær ernæringsterapeut og tilbyder særligt udvalgt hundemad i sin butik, men nu kan man altså også købe en omgang massage til den firbenede - hvad enten det er til ren velvære, eller fordi vovsen har en skavank.
“Jeg synes, at massagedelen supplerer kost-delen rigtig fint. Får jeg eksempelvis en gigtplaget hund ind, kan jeg godt give den noget kost, som hjælper den til en vis grad, men med massage kan jeg gøre noget anatomisk, som hjælper,” siger Johnny Hune Pedersen.

Aflæser hundens signaler

Når en hund kommer ind til massage, får den typisk lov at gå lidt rundt i butikken, så Johnny Hune Pedersen kan se, hvordan den bevæger sig. Dernæst kommer den op på briksen, og stille og roligt vil massøren gøre hunden tryg ved situationen og gå i gang med massagen. Nogle gange kan der godt gå op til tre-fire gange, før hunden er 100 procent tryg ved det hele, og Johnny Hune Pedersen kan komme ordentligt til.
“Jeg skal vinde dens tillid og husk på, at en hund jo ikke kan sige 'nu gør det ondt' - der er i stedet kontant afregning i form af et gebis i armen - så jeg arbejder med indføling og holder meget øje med hundens signaler,” fortæller Johnny Hune Pedersen.

Forskellige hundeejere

At forskellige hundeejere ser forskelligt på hundemassage, kan den nyuddannede hundemassør godt mærke.
“De, som eksempelvis dyrker agility med deres hunde, ved godt, at sporten belaster hunden, og dem er det nemt at ramme,” fortæller han og fortsætter:
“Men hr. og fru Jensen med sofa-labradoren er sværere at få fat i. Desværre! Jeg ville selvfølgelig ønske, at alle var lige interesserede. Man skal jo tænke på, at også sofa-hunden nogle gange leger for fuld skrald, men uden at være trænet til det, og så kan der nemt opstå skader.”

Publiceret 19 October 2015 12:00