Mikkel (til venstre) og Kasper Dissing har taget deres gamle drengeværelser hos forældrene i Højbjerg i brug til lager til deres to virksomheder, Ditvin.dk og Ditur.dk. Især sidstnævnte har de to brødre skabt en stor succes med.

Mikkel (til venstre) og Kasper Dissing har taget deres gamle drengeværelser hos forældrene i Højbjerg i brug til lager til deres to virksomheder, Ditvin.dk og Ditur.dk. Især sidstnævnte har de to brødre skabt en stor succes med.

Pengene tikker ind for tvillingerne

Tvillingerne Kasper og Mikkel Dissing har sammen skabt en million-forretning i virksomheden Ditur.dk

Tiden står ikke stille for det to 22-årige fyre Mikkel og Kasper Dissing, der kommer fra Højbjerg.
De er tvillinger og har gennem mange år været vant til at få en masse idéer.
To af dem er især blevet ført ud i livet og specielt den ene af dem, har de fået en bragende succes ud af, nemlig webshoppen Ditur.dk.
“Vi har en personlig interesse for ure, og da vi blev konfirmeret, begyndte vi at spare op til et Omega-ur. Folk har godt nok syntes, at vi var sindssyge, og der er da heller ingen tvivl om, at man betaler for brandet. Du begyndte så at bestille nogle mekaniske ure (dem, der ikke bruger batteri, red.) fra Kina,” siger Kasper Dissing og kigger på sin tvillingebror Mikkel.
Sammen med nogle venner og familie testede de nogle ure, og så var idéen til virksomheden køreklar.
“Vi så et marked i at kunne købe mekaniske ure, for det kunne man ikke gøre på en dansk hjemmeside på det tidspunkt,” siger Kasper.
Da de to brødre åbnede webshoppen i febuar 2014, var der ikke den store konkurrence på det danske marked, men det er der så efterfølgende kommet. Alligevel oplever de to unge gutter, at det går forrygende i deres virksomhed. Alene i år omsatte de for to millioner kroner, og de bruger vel at mærke ikke al deres tid på det, da de begge studerer HA almen erhvervsøkonomi, hvor Kasper er på femte semester, mens broren er på tredje semester.

Et udvidet sortiment

Tvillingerne bruger studiet i deres virksomhed og omvendt, og de har planer om at fortsætte det selvstændige liv, også når studiet er slut.
Det er gået stærkt med at skabe successen. I begyndelsen havde de 13 ure i sortimentet, men det er med tiden vokset til 274.
“Hvis vi udvider shoppen, så skal der være nogle anderledes ure, og vi har i dag også andet end kun mekaniske ure,” siger Mikkel.
De er enige om, at Ditur.dk har givet dem en masse erfaring, og hvis de på et tidspunkt finder ud af, at de vil sælge virksomheden videre og starte på noget nyt, så har de en stor viden omkring at bygge en forretning op, og hvad det kræver.

Det er ure som disse, man kan finde på drengenes hjemmeside Ditur.dk. De studerer begge HA almen erhvervsøkonomi ved siden af virksomhederne.

Det er ure som disse, man kan finde på drengenes hjemmeside Ditur.dk. De studerer begge HA almen erhvervsøkonomi ved siden af virksomhederne.

En passion for vin

Foruden deres store interesse for ure, åbnede de i oktober 2014 en webshop, der hedder Ditvin.dk. Her sælger de vin, hvor målgruppen især er virksomheder. Det går også fint med den del af projektet, men der er meget større konkurrence på det marked, og successen er ikke ligeså stor som Ditur.dk, men de nyder det alligevel.
De to gutter er flyttet fra forældrenes hus i Højbjerg og ind i hver sin lejlighed i Aarhus C.
Det betyder dog ikke, at de ikke længere kommer i huset, for det er nemlig herfra, de driver deres virksomheder, og deres gamle drengeværelser fungerer i dag som lager for Ditur.dk og Ditvin.dk.
Om der kommer flere med navnet 'dit,' må tiden vise, men én ting er sikkert - de to brødre supplerer hinanden godt.
“Ja, Kasper er ikke så rodet, som jeg er,” siger Mikkel.
“Nej, og du får flere idéer end mig,” lyder det fra broren.

Publiceret 15 October 2015 16:00