Johan Petersen, kasserer i ErhvervLystrup, Peter Carlsen fra Erhverv 8541 og Steen Madsen fra Risskov Erhvervsforening har netop været til kvartalsmøde.

Johan Petersen, kasserer i ErhvervLystrup, Peter Carlsen fra Erhverv 8541 og Steen Madsen fra Risskov Erhvervsforening har netop været til kvartalsmøde.

Tre-i-én-erhvervsforening med større muskler

Tre lokale erhvervsforeninger i den nordlige del af Aarhus Kommune samarbejder på tværs om arrangementer

Et foredrag med den pensionerede danske officer Lars Møller. Salgspiloter, der fortæller om den bedste kommunikation med kunderne. Fyraftensmøder med fokus på netværk.
Det er blot nogle af de medlemsaktiviteter og arrangementer, ErhvervLystrup har stået bag gennem det seneste års tid.
Foreningen, der tæller 100 lokale virksomheder, får nu følgeskab af erhvervsforeningerne i nabobyerne, Skødstrup og Risskov. Fremover arrangerer Erhvervs Lystrup, Risskov Erhvervsforening og Erhverv 8541 i Skødstrup nemlig foredrag sammen, og bestyrelserne mødes en gang i kvartalet.
“Der er økonomiske og praktiske grunde til, at vi samarbejder på tværs af vores tre foreninger om arrangementer,” siger Hanne Nippin, formand for ErhvervLystrup, der er den største erhvervsforening i Aarhus Kommune.
Hun fortæller, at idéen om at gå sammen er Steen Madsens. Han har både været medlem af ErhvervLystrup og Risskov Erhvervsforening, og han var derfor af den overbevisning, at det gav god mening at holde arrangementer sammen.
“Der kan skabes meget synergi i vores tre foreningers netværk, og det giver muligheder for at få fat i nogle dyrere foredragsnavne i Stine Bosse og Christine Feldthaus-klassen,” siger Steen Madsen, som nu er formand for Risskov Erhvervsforening.
“Vi får alle nogle nye netværksvenner, der kan give ydelser til hinanden, og jeg tror også, at der flere steder bliver et endnu højere fagligt niveau,” siger Madsen, der står i spidsen for RKFoffice mellem Risskov og Lystrup.
Hos den tredje part, Erhverv 8541 i Skødstrup, er der også stor glæde at spore omkring samarbejdet:
“Første gang vi samarbejdede var med ErhvervLystrup, og det var til et foredrag med den tidligere roer Arne Nielsson. Det samarbejde viste, at hvis vi går sammen, kan vi lave nogle større og bedre arrangementer. Der er stor konkurrence på netværksmarkedet, så derfor er det vigtigt at kunne tilbyde gode medlemsaktiviteter,” siger formand Peter Carlsen.
Erhverv 8541 tæller i øjeblikket 50 medlemmer og har oplevet en mindre tilbagegang.
Hanne Nippin mener også, at det tværgående samarbejde kan være med til at holde på medlemmerne.
“Vores erhvervsforeninger ligger lige på grænsen til hinanden geografisk og overlapper på flere områder,” fastslår hun og tilføjer, at der ikke er tale om fusion men et samarbejde, hvor alle tre foreninger kan udvikle sig.
Foreløbig er trioen ved at planlægge et større foredragsarrangement til foråret med et - ifølge Hanne Nippin - meget kendt navn.
“Det bliver rigtig spændende. Og vi har også planer om at invitere virksomheder, der endnu ikke er medlemmer for at vise dem, hvad vores erhvervsforeninger kan,” siger formanden for ErhvervLystrup.

Publiceret 10 October 2015 09:00