Præsteklumme:

Else elsker kærlighed

Af
Af ungdomspræst Lars Lindgrav Sörensen

Tilst

Når Jesus bliver spurgt om, hvad det vigtigste er her i livet, så siger han kærlighed til Gud og til andre mennesker. Han vier og velsigner de to med hinanden, så de evigt skal være sammen. Du kan ikke elske Gud uden at elske de andre. En sådan kærlighedsstrøm fra det himmelske til os, det at sætte os med foldede hænder i skødet og lade os bruse af vor fars accept og forståelse er godt. Men han fortæller os, at de andre også er der, og de skal elskes. Det er vores pligt.
Samtidig er evig kærlighed til de andre heller ikke mulig. Det kan være, vi stræber efter det. At vi siger til os selv: Vi skal ud at gøre godt mod dyr, flygtninge, gamle og hjemløse, og det skal vi hele tiden, og når vi ikke gør det, så får vi dårlig samvittighed. Den er også gal.
Der er en balance, som Jesus har indført mellem kærligheden til Gud og kærligheden til mennesker. De er gift med hinanden og intet i verden kan og skal skille de to ad.
Else elsker ikke bare kærlighed, hun elsker også pelse og pølse, og det går galt for hende. Det hele går i stykker og sprækker, falder samme i pølsesnak. Men heldigvis elsker hun også kærlighed. Til og fra Gud, for hun er helt ødelagt og har hul i maven. Og hun elsker andre mennesker for hendes ødelagte pels og pølse bliver givet til dem, der fryser og flygter.
Hør mere på søndag i en kirke nær dig.

Publiceret 03 October 2015 09:00