Bünyamin Simsek (V) og Jacob Bundsgaard har hænderne helt oppe over hovedet over nyheden.

Bünyamin Simsek (V) og Jacob Bundsgaard har hænderne helt oppe over hovedet over nyheden.

200 statslige arbejdspladser kommer til Aarhus

Lokalpolitisk jubel over regeringens valg om at flytte arbejdspladser til byen

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Ud af de 3900 statslige arbejdspladser, som, regeringen torsdag afslørede, rykker til provinsen, lander de 200 i Aarhus.
Det glæder både borgmesteren i byen, Jacob Bundsgaard (S), og Venstres politiske leder i Aarhus samt rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek.
“Det glæder mig meget. Aarhus er på mange måder et klogt valg, fordi byen som en markant videns- og uddannelsesby kan byde på kvalificeret arbejdskraft inden for en række relevante felter, både nyuddannede og personer med længere arbejdserfaringen på relevante områder. Samtidig er Aarhus også et oplagt valg, da eventuelle ægtefæller til de medarbejdere, der flytter til Aarhus, har rigtig gode jobmuligheder i Aarhus og Østjylland,” lyder det fra borgmesteren i en pressemeddelelse, mens Bünyamin Simsek udtaler:
“De nye arbejdspladser kan gavne væksten i hele byen. Som en videns- og uddannelsesby kan Århus besætte de nye arbejdsplader med kvalificeret arbejdskraft, og samtidig bliver vidensdelingen og samarbejdet mellem de statslige arbejdspladser og erhvervslivet helt centralt for at skabe vækst og innovation i byen.”
Der er tale om statslige arbejdspladser indenfor Styrelsen for Patientsikkerhed med godt 100 medarbejdere, og derudover gælder det Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) med 88 medarbejdere og dele af GEUS, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, med 13 medarbejdere.

Publiceret 01 October 2015 16:30