Claus Dahl, varehuschef i Bilka Tilst (ved skiltet), glæder sig til at få de 12 flygtninge i praktik.

Claus Dahl, varehuschef i Bilka Tilst (ved skiltet), glæder sig til at få de 12 flygtninge i praktik.

12 flygtninge skal i praktik hos Bilka i Tilst

Danskundervisning og virksomhedspraktik forenes i nyt samarbejde

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Jobcenter Aarhus og Dansk Supermarked har indgået et nyt samarbejde, som skal give flygtninge en indgang til arbejdsmarkedet og samtidig give dem mulighed for at forbedre deres danskkundskaber.
Tiltaget går ud på, at 12 arabisktalende flygtninge fra 5. oktober begynder i to gange 13 ugers virksomhedspraktik kombineret med danskundervisning i Bilka Tilst.
“Aftalen er en genvej til hurtig integration. Det er nemmere at lære, hvordan man siger mælk på dansk, når man også har ansvar for at stille mælken op på hylderne. Med samarbejdsaftalen har vi skabt en åbning for, at en gruppe flygtninge hurtigere lærer sproget og samtidig får vigtig erhvervserfaring,” siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF) i en pressemeddelelse.
De første tre timer af arbejdsdagen foregår på skolebænken, hvor en underviser fra Lær Dansk i samarbejde med en tolk står for sprogundervisningen. De resterende tre timer af arbejdsdagen går med praktik i butikken eller på lageret.
Claus Dahl, varehuschef i Bilka Tilst, ser frem til at kunne byde de 12 praktikanter velkommen.
“Vi ser en stor styrke i en mangfoldig arbejdsplads, der kan rumme forskellige mennesker med forskellige kompetencer. Dansk Supermarked er andet end blot en bundlinje. Vi vil gerne tage et socialt medansvar for, at nye borgere får den bedste start på det danske arbejdsmarked,” siger varehuschefen.

null

Publiceret 01 October 2015 16:15