Jesper Overgaard har samlet knapt 300 brætspil sammen, som gæsterne kan ydmyge hinanden i. Her er det Game of Thrones-spillet, hvor det gælder om at dolke de andre spillere i ryggen på tarveligste vis.

Jesper Overgaard har samlet knapt 300 brætspil sammen, som gæsterne kan ydmyge hinanden i. Her er det Game of Thrones-spillet, hvor det gælder om at dolke de andre spillere i ryggen på tarveligste vis.

Ny brætspilscafé åbner i Vestergade

Efter et halvt år med velbesøgte brætspilsarrangementer på Folkestedet har Jesper Overgaard åbnet en café for spilleglade i byen

Af
Jannik Schiermer Poulsen

Blandt Vestergades caféer, computerbutikker, klippestudier og kreative enklaver har en ny spiller, om man vil, set dagens lys.

Aarhus Brætspilscafé er stedet, hvor byens gode vindere, dårlige tabere og alt derimellem kan vælge mellem 300 brætspil og sætte sig til bords i de hyggelige lokaler i det gamle bindingsværkshus i nummer 58A.

Stedets ejer er den 29-årige Jesper Overgaard, som tidligere har været initiativtager på den velbesøgte brætspilscafé på Folkestedet.

“Brætspil er en dejlig måde at være sammen på, hvor man kan kommunikere med hinanden udenom skærme og sociale medier. Man er til stede og man er sammen om noget,” forklarer Jesper Overgaard.

Tæt på 300 spiltitler

Ifølge Jesper Overgaard er brætspilscaféerne på vej frem herhjemme, hvor der, udover en eksisterende i København, også er caféer på vej i Odense og Aalborg.

På Aarhus Brætspilscafé koster en dagsbillet 40 kroner og et årskort 300 kroner. Så kan man ellers spille ligeså tosset, som man vil.

“Det er den mest fair måde at gøre det på, og det er det nemmeste for os at administrere. Der er mange, som allerede har givet udtryk for, at de vil have et årskort med det samme,” siger Jesper Overgaard og fortsætter:

“Vi har næsten 300 spil. Lige fra Besserwisser, Trivial Pursuit, skak og backgammon til strategispil som Carcassonne. Så bevæger vi os herfra ud i mere og mere avancerede spil. Spil, hvor omdrejningspunktet er historie, sci-fi, zombier og fantasy. Spil, hvor man skal samarbejde og spil, hvor det gælder om at stikke hinanden i ryggen på værste vis som i Game of Thrones-spillet.”

Udover de knapt 300 spiltitler, tilbyder caféen også øl, sodavand, kaffe, te samt mad i den lette genre og brætspil til salg.

Med tiden vil brætspilscaféen også afholde temaaftener og turneringer for forskellige spil.

Et alternativ til druk

Der er en overvægt af de 25-35-årige blandt brætspillerne, men folk i alle aldre besøgte brætspilscaféen på Folkestedet.

“Det er jo nok typisk, når folk begynder at studere, at de begynder at spille brætspil. Det er en god måde for de studerende at være sociale på, hvis de ikke vil drikke sig under bordet. Men vi har også haft spillere oppe i 60'erne,” forklarer Jesper Overgaard.

Der er tilknyttet en frivillig flok af ‘Spilguruer' til caféen, som bruger deres fritid på at lære de spil fra sig, som de selv elsker.

Gæsterne fra spilcaféen på Folkestedet var oftest spilentusiaster, men den nye placering vil utvivlsomt tiltrække et bredere publikum.

“Stemningen på Folkestedet var meget intim, og man kunne tale med alle. Det vil vi gerne overføre hertil med respekt for, at det er et helt andet sted,” siger Jesper Overgaard.

null

Publiceret 14 September 2015 07:00