Den nye festival vil strække sig over fire kilometer.

Den nye festival vil strække sig over fire kilometer.

Ny Aros-festival afløser Sculpture by the Sea

I 2017 står skulpturerne både på Aros, i byen og langs stranden

Af
Louise Nyvang Burmeister

Sculpture by the Sea blev i år afholdt for sidste gang.
Fremover skal vi vænne os til 'The Garden', som efter planen afholdes første gang i kulturhovedstadsåret 2017.
Her vil kunstværker bliver udstillet ikke bare langs stranden og i skoven fra Tangkrogen til Ballehage, men også på Aros og i byrummet.
Sådan lyder i hvert fald planen, som kunstmuseet Aros netop har fremlagt, og som flere politikere bakker op om.
Om projektet siger borgmester Jacob Bundsgaard (S):
”Sculpture by the Sea har fra første udstilling i 2009 været en fantastisk oplevelse for både byens borgere og gæster. Men selv de bedste projekter har behov for at blive 'gentænkt' for at holde sig levende og attraktive for både publikum, samarbejdspartnere og sponsorer. Det nye Aros-projekt bliver endnu større og mere spektakulært både hvad angår indhold, udstillingslængde og geografi. Jeg er overbevist om, at 'The Garden' bliver en af de helt store oplevelser under europæisk kulturhovedstad 2017.”
Også kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) er positiv.
”Jeg synes, det er spændende og oplagt, at byens store udendørs kunstudstilling gentænkes. Det er vigtigt for mig, at så mange borgere som muligt får adgang til vores kunst- og kulturliv. 'The Garden' præsenterer billedkunsten bredt, og det bliver en helt unik oplevelse for byens borgere og gæster. Jeg har store forventninger til projektet, som jeg glæder mig til at følge og se folde sig ud i kulturhovedstadsåret 2017,” siger rådmanden.


Bygge videre på Sculpture by the Sea

Direktøren for Aros glæder sig til at vise kunst af høj kvalitet og bygge videre på Sculpture by the Seas store publikumsinteresse:
”Jeg er overbevist om, at det faglige ambitionsniveau vil vække begejstring og interesse, og at Aros i 2017 vil præsentere en ekstraordinær kunstoplevelse. Aros vil i projektet have et stærkt fokus på at skabe noget nyt. Vi vil have et fokus på nye kontaktflader med publikum, vise kunst af høj kvalitet, samt udfordre og bekræfte folks forventninger til denne type events. Aros har en ambition om at bygge videre på den store publikumsinteresse, som Sculpture by the Sea var genstand for, men også at skabe noget nyt”, siger Erlend Høyersten, der er museumsdirektør på Aros.

Det er tanken, at kunstfestivalen skal gentages hvert tredje år - og dermed bliver en triennale.
Triennalen har tre dele; The Past som kan opleves i Aros' udstillingsgallerier, The Present som kan opleves i byrummet og The Future, som finder sted langs Aarhus Bugten fra Tangkrogen til Ballehage. Dermed bliver der skabt en kunstzone, der strækker sig over fire km. 

Den første triennale bærer titlen 'The Garden - End of Times, Beginning of Times'. Og som følge af omfanget vil Sculpture by the Sea ikke blive afholdt i 2017.
Den nye organisering forudsætter godkendelse i Aarhus Byråd.

Publiceret 11 September 2015 09:45