Den Uendelige Bro affødte en enorm interesse blandt vores læsere, og avisen besluttede derfor at starte en igangværende indsamling til køb af broen på www.caremaker.dk.

Den Uendelige Bro affødte en enorm interesse blandt vores læsere, og avisen besluttede derfor at starte en igangværende indsamling til køb af broen på www.caremaker.dk.

Den Uendelige Bro afviser flere købere

Arkitekterne bag Den Uendelige Bro håber, at det opsigtsvækkende værk lander i Aarhus. Rådmanden undersøger muligheder

Af
Louise Nyvang Burmeister

Tre gange har villige, jyske købere fået afslag på at få fingrene i Den Uendelige Bro.
Arkitekterne bag den runde bro, som var udstillet til Sculpture by the Sea, ser nemlig meget gerne, at værket bliver i Aarhus.
"Vi har foreløbig takket nej til købere i Østjylland, Nordjylland og på Billund-egnen. Selvom det er mange penge for vores lille tegnestue, så trækker vi den, for vi ser gerne, at broen bliver genopført i Aarhus, som den er tænkt, tegnet og dimensioneret til," siger Johan Gjøde, der sammen med Niels Povlsgaard ejer tegnestuen Gjøde & Povlsgaard Arkitekter.
De er blevet kendt internationalt, efter at den cirkelformede bro stod neden for Varna.
"På et tidspunkt svarede vi dagligt på 10-15 henvendelser fra alverdens medier, der ville høre mere om broen. Mange turister har også henvendt sig, fordi de overvejede at rejse til Aarhus for at se broen," siger Johan Gjøde, der forsigtigt vurderer, at en permanent bro vil koste i omegnen af halvanden millioner kroner at bygge.

Svært at finde pengene

Netop økonomien er udfordringen for nogle ellers positive byrådspolitikere. Steen B. Andersen (S), der er formand for kulturudvalget, forudser, at det i sparetider bliver svært.
“Broen var et at de markante værker til Sculpture by the Sea, og jeg tror faktisk, der er bred opbakning til en permanent bro, men jeg har svært ved at se, hvordan det økonomisk skal lade sig gøre, når vi samtidig skal spare fire millioner kroner på kulturområdet,” siger Steen B. Andersen.
Også Hans Skou (V) ser gerne broen søsat neden for Varna.
“Den hører hjemme i Aarhus. Og vi bør gøre alt, hvad vi kan for at finde penge, men jeg kan ikke love det, for der er rigtigt mange hensyn at tilgodese,” siger Hans Skou.
Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) undersøger lige nu, hvilke tilladelser der skal til.
“Broen forbandt skoven, vandet og byen på en helt fantastisk måde, og har begejstret mange mennesker, og jeg kunne rigtig godt tænke mig at få den igen. Jeg er derfor først og fremmest optaget af at finde ud af, hvilke tilladelser der skal i hus,” siger Rabih Azad-Ahmad, der peger på, at det sværeste bliver at finde penge til driftsomkostningerne.
“Vi er ved at undersøge, hvad det vil koste årligt, og de kommende budgetforhandlinger vil vise, om der er penge til det,” siger rådmanden.

Publiceret 09 September 2015 10:00