Michell og Kristine ved madbaren, som er meget populær blandt folk, der er på første date. “Det tager lidt af presset, at man kan fylde de akavede pauser ud med, hvad vi foretager os i køkkenet,” siger Kristine Wacher Rødbro.

Michell og Kristine ved madbaren, som er meget populær blandt folk, der er på første date. “Det tager lidt af presset, at man kan fylde de akavede pauser ud med, hvad vi foretager os i køkkenet,” siger Kristine Wacher Rødbro.

“Vores Møf skal ikke have stjerner”

Efter et år med lovprisninger fra anmeldere og opmærksomhed fra mad-eliten forbliver Møf et uformelt sted

Af
Jannik Schiermer Poulsen

For et år siden besøgte Lokalavisen kæresteparret Kristine Wacher Rødbro og Michell Nielsen, da de netop havde åbnet restauranten ‘Møf'.

Efter første år kan parret så gøre status, og det er ikke så lidt, der er sket.

Anbefalinger i Michelinguiden og The White Guide, topanmeldelser i dagbladene, fyldte stole - og maver - i restauranten samt en forlovelse på hjemmefronten.

“Vi har haft virkelig travlt det seneste år. Vi er blevet taget rigtigt godt imod, selvom vi ligger jo lidt skævt placeret her på Vesterbro Torv, for folk vil gerne gå lidt efter at besøge os. Vi har endda allerede fået mange stamgæster,” siger Michell Nielsen

“Vi blev jo også lynhurtigt optaget i Michelinguiden og i The White Guide. Og vi har fået gode anmeldelser i Jyllands-Posten og Børsen, og det har givet en masse gæster. Det er jo normalt altid svært at få synlighed i starten,” supplerer Kristine Wacher Rødbro.

Holder ved konceptet

Succesen har dog ikke fået parret til at sigte efter (Michelin)stjernerne, for de elsker det koncept, de har stablet på benene.

“Vi går ikke efter, at vores Møf skal have stjerner. Vores mad er til for gæsterne, og det er ikke fine-dining. Der er plads til alle hernede. Hvis man får stjerner og Bib Gourmand, bliver det hurtigt for eksklusivt. Vi vil stadig gerne have, at folk kigger forbi til en ret eller tre på uformel vis,” siger Michell Nielsen og skynder sig at indskyde:

“Vi er dog rigtig glade for anbefalingen, som også har givet os en masse udenlandske gæster.”

Det er et meget blandet klientel, som slår et smut forbi Møf. Parret fortæller stolt, at de lægger hus til 80-års fødselsdage, forretningsmøder, festlige middage og 18-årige på date.

Det er retter som denne, der har gjort Møf populær blandt anmeldere såvel som gæster.

Det er retter som denne, der har gjort Møf populær blandt anmeldere såvel som gæster.

Et hårdt, men fantastisk år

Møf er vokset fra i starten, hvor parret lavede alt fra regnskab og markedsføring til at vaske vinduer, til nu at have fået fem ansatte.

Så kan parret koncentrere sig om det, de er bedst til, nemlig maden.

“Det er så dejligt, at det er os selv, der bestemmer, hvilken mad vi vil lave. Vi har været ret låste af koncepter før i tiden, men her har vi frie tøjler,” fortæller Michell Nielsen om det bedste ved tilværelsen som selvstændig, og Kristine Wacher Rødbro er hurtig til at tilføje:

“Og mærke gæsternes glæde ved at være her. Jeg bliver helt rørt, når gæsterne forstår, hvad vi vil og værdsætter det. Det er jo også en del af os, vi serverer.”

Ingen kurrer på tråden

Man kunne godt foranlediges til at tro, at man mættes af hinandens selskab, når næsten alle timer tilbringes sammen, men det er ikke tilfælde med Kristine og Michell.

“Vi er gode til, at når vi går ind i restauranten er vi forretningspartnere, og når vi er hjemme, er vi kærester,” forklarer Kristine Wacher Rødbro og fortsætter:

“Det var ikke en særligt god løsning for os arbejde så meget hver for sig. Det var også planen med at åbne restauranten: at vi kunne være sammen.”

null

Publiceret 03 September 2015 12:00