Asta Knive præsenterer ideer til at skabe fællesskaber uden alkohol

Asta Knive præsenterer ideer til at skabe fællesskaber uden alkohol

Unge vil være sammen uden alkohol

Unge i Aarhus søger fællesskaber, der gør op med druk-kulturen

Af
Af Kirsten Louise Laursen

Unge i Aarhus drikker mindre end nogensinde før. Det er i dag lige så almindeligt for en elev i niende klasse aldrig at have drukket, som det er at drikke sig fuld. Alligevel fylder alkohol meget, når de unge skal være sammen uden for skoletiden. Derfor er en gruppe unge i Aarhus blevet engageret i projektet Samskabelse, Unge og Alkohol, i daglig tale SUA. En af de unge, der er gået aktivt ind i arbejdet er 15-årige Asta Knive, som går på Læsøgadeskole.
”Jeg er så heldig at indgå i fællesskaber, hvor der er plads til både folk, der drikker og ikke drikker. Men vi vil gerne skabe samme muligheder for flere unge”, siger Asta Knive.

Samarbejde på tværs

Asta Knive har sammen med andre unge i SUA været til en ide-camp med Aarhus Kommune. På mødet deltog også rådmand Bünyamin Simsek (V) fra Børn og Unge og Jette Skive (DF) der er rådmand for Sundhed og Omsorg .
“Det her er en meget anti-kommunal proces, for det er ikke kommunen der skal styre det. Vi skal være nysgerrige på, hvad de unge vil og så skal vi understøtte de ideer”, fortæller Otto Ohrt, leder af sundhedstrategiskstab i Aarhus Kommune.

Unge samlet til ide-camp om alkoholfri fællesskaber

Unge samlet til ide-camp om alkoholfri fællesskaber

Flere med i fællesskabet

Det næste skridt er, at de unge arbejder videre på at udvikle ideerne til alternative fællesskaber. Og nogle af de unge efterlyste mere information om, hvor man kan søge de alkoholfrie fællesskaber, og at det er i orden at vælge alkohol fra. Der kom også nogle ideer på bordet om, hvorvidt de unge kunne skabe noget sammen, måske en skulptur.
“Jeg synes det er et rigtig spændende projekt og spændene om vi kan være med til at påvirke kulturen omkring alkohol i en anden retning. Og så håber jeg selvfølgelig, at der kommer noget godt ud af vores arbejde”, lyder det fra Asta Knive, som nu skal i gang med at rekruttere flere unge til SUA.

null

Publiceret 30 August 2015 09:00