Den Uendelige Bro er blevet populær også udenfor Aarhus’ grænser, den hitter nemlig i udlandet. Foto: Foto Trine/Vildmedfoto.dk

Den Uendelige Bro er blevet populær også udenfor Aarhus’ grænser, den hitter nemlig i udlandet. Foto: Foto Trine/Vildmedfoto.dk

Udlandet har fået øje på Den Uendelige Bro

Gjøde & Povlsgaard Arkitekter er blevet internationalt kendt

Af
Camilla Olesen

Den Uendelige Bro er ikke kun populær hos aarhusianerne og Lokalavisens læsere - den er også populær i udlandet nu.
Gjøde & Povlsgaard Arkitekter fortæller i en pressemeddelelse, at udlandet har fået øjnene op for den populære bro heriblandt New York Daily News og italiens største avis La Repupublica, der har bragt billeder af skulpturen, der har vakt begejstring hos læserne.
“Blandt de mange eksotiske henvendelser, som vi har modtaget i løbet af de seneste uger, er henvendelsen fra det angolesiske finanstidsskrift Mercado, der gerne ville have Den Uendelige Bro med i tidsskriftets kultursektion. Derudover er vi blevet kontaktet af arkitekturtidsskrifter fra blandt andet Japan og Equador samt store internationale selskaber som BMW og Malaysian Airlines, der gerne vil promovere projektet over for deres kunder. Det er vildt at nå så langt ud med sit projekt,” siger arkitekt Johan Gjøde i en pressemeddelelse.
Efter udstillingen blev de to arkitekter kontaktet af et hav af forskellige medier - heriblandt også Lokalavisen, som har startet indsamling til en ny uendelig bro på hjemmesiden caremaker.com. Arkitekterne er også blevet kontaktet af flere folk fra hele verden, der gerne vil til Aarhus for at se Den Uendelige Bro, men den findes som bekendt ikke længere.
“Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, når man må fortælle dem, at broen kun var en midlertidig installation, men samtidig er det overvældende at opleve den form for begejstring, som Den Uendelige Bro har vakt,” siger Johan i pressemeddelelsen.
Stadsarkitekten i Aarhus, Stephen Willacy har tidligere fortalt til Lokalavisen, at han gerne ser, at Den Uendelige Bro bliver genopført som en permanent attraktion i byen.
“Vi håber selvfølgelig, at den store opmærksomhed og den igangværende indsamling kan være med til at skubbe på blandt politikerne i byrådet, så vi kan få opført en permanent udgave. Efter interessen at dømme er der ingen tvivl om, at broen kan blive en stor turistattraktion i Aarhus,” siger Johan Gjøde.
Husk, at du stadig kan være med til at støtte en permanent uendelig bro ved at give et bidrag på caremaker.dk.

Publiceret 06 August 2015 13:15