Rasmus Dalegaard er indehaver af den 400 kvadratmeter store cykelbutik på Rosenbakken i Skødstrup.

Rasmus Dalegaard er indehaver af den 400 kvadratmeter store cykelbutik på Rosenbakken i Skødstrup.

Ikon Cykler i Skødstrup er oppe i gear

36-årige Rasmus Dalegaard har knoklet for at få stor cykelbutik med kvalitetsrådgivning op at køre i Skødstrup

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Det kan godt tage noget tid at interviewe Rasmus Dalegaard i åbningstiden, når han er i sin cykelbutik, Ikon Cykler, der åbnede sidste år i Skødstrup. For han giver sig god tid. Ikke kun til Lokalavisens udsendte, men også til kunderne.
Der er nemlig mange, som har fået øjnene op for den 400 kvadratmeter store cykelbutik på Rosenbakken, hvor Nordea og posthuset tidligere havde til huse.
“Bygningerne har stået tommer nogle år, og jeg synes, området manglede en butik som denne her,” fortæller Dalegaard, som har boet i Skødstrup i ni år med sin familie.
Han lægger ikke skjul på, at det har været en hård opstart, der har krævet mange arbejdstimer.
“Sådan er det at begynde fra bunden og gerne vil give den fuld gas og stå for det meste selv. Jeg er hele tiden udfordret af nettets mange tilbud, men jeg synes, jeg kører med rimelige priser, og så er rådgivning en meget vigtig del af forretningen. Min baggrund for at begynde, var, at jeg ville lave et sted, hvor man kunne få kvalitetsrådgivning, sparring samt gode og nøje udvalgte produkter. Et sted, hvor du ikke kan finde alt, men dét jeg har, ved jeg til gengæld alt omkring,” fastslår han.
Den 36-årige indehaver er uddannet HA'er fra Handelshøjskolen, har kørt på racercykler og MTB lige så længe han kan huske og er ifølge ham selv 100 procent drevet af passion.
“Jeg har desværre alt for lidt tid til at komme ud på cykel, men jeg prøver at komme af sted to gange om ugen,” siger han.
Her arrangerer han helt uformelt træningsture hver tirsdag klokken 18 og lørdag klokken 8 med start fra Ikon Cykler.
“Så kører vi 45-60 kilometer, og det er meget hyggeligt, for vi sidder tit og snakker, mens vi kører,” siger han.

Elcykel-ekspert

Rasmus Dalegaard arrangerer også kundeaftner kun for kvinder og temaaftner om eksempelvis elcykler i butikken.
Sidstnævnte er der virkelig stor efterspørgsel på, Rasmus Dalegaard mener, det er en fordom, at det udelukkende er ældre, som investerer i elcykler.
“Det er typisk mødre i 30'erne der køber elcykler her. De køber dem som alternativ til bil nummer to. En fuld opladt elcykel kan køre 110 kilometer, så der er mange, som køber dem for at komme på arbejde, og så får de motion med i købet,” siger han med et smil.
Det at dyrke cykling kan være en udstyrsjungle, som han hjælper sine kunder med at finde rundt i.
“Alt kan hele tiden opgraderes i cykelsporten også på hobbyplan, og det er også med til at gøre det fascinerede. Du løber aldrig tør for fødselsdagønsker, når du er kommet i gang med den her hobby,” konstaterer Rasmus Dalegaard, der drømmer om at åbne endnu flere butikker på sigt.

Publiceret 25 July 2015 12:00