’Den Uendelige Bro’ neden for Varna Palæet var et af de helt store trækplastre til årets ’Sculpture by the Sea’. Flere ønsker en permanent bro. Foto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

’Den Uendelige Bro’ neden for Varna Palæet var et af de helt store trækplastre til årets ’Sculpture by the Sea’. Flere ønsker en permanent bro. Foto: Foto Trine, vildmedfoto.dk

Lokalavisen samler ind til ny uendelig bro

En sand læserstorm har fået Lokalavisen Aarhus til at starte en indsamling til ny bro ved Varna

Af
Jannik Schiermer Poulsen

Kim Andersen

Kim S. Andersen

Lige på den gode side af en million kroner, lyder et forsigtigt skøn på en permanent bro fra arkitekt Johan Gjøde, som er en af mændene bag 'Den Uendelige Bro'.
“Prisen kommer meget an på konstruktionen. En permanent konstruktion vil man nok ikke kunne lave for under en million kroner. Men der er mange faktorer, som spiller ind,” fortæller en glad Johan Gjøde.
Arkitekterne Gjøde & Poulsgaard er rørte over den massive opbakning, deres runde bro har fået.
“Det er jo overvældende, og vi er meget og glade og stolte over, at den er blevet så vel modtaget. Det var også fantastisk at opleve det rum, som opstod nede foran Varna i forbindelse med broen,” fortæller Johan Gjøde.
Stadsarkitekt Stephen Willacy, som tidligere har udtalt sig positivt om broen som en permanent løsning, er optimistisk i forhold til 'Den Uendelige Bro':

Ikke urealistisk

“Hvis der er opbakning til broen, projektet er bæredygtigt og tilladelserne er på plads, så burde det kunne lade sig gøre. Men der skal skabes et økonomisk fundament, blandt andet med sponsorer og indsamlinger fra private,” siger Stephen Willacy og fortsætter:
“Derfor er det også guld værd, at der er så stor opbakning, og det er fantastisk med Lokalavisens indsamling.”
Stadsarkitekten påpeger, at man ud for Varna før i tiden har haft bådbro, og at traditionen for en bro på stedet kan tale til fordel for en tilladelse.
Det er Naturstyrelsen, som skal give tilladelsen, og Aarhus Kommune er åbne for at medvirke til en ansøgning om en permanent bro.
Spørgsmålet er så, om der er også er en politisk velvilje til stede.
Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice, vil gerne undersøge muligheden for en permanent løsning nærmere.
“Aarhusianerne har virkelig taget kunstværket til sig, og jeg er fortaler for, at muligheden skal undersøges nærmere. Jeg kan forstå, at der er en stor opbakning, og vi må også være lydhøre over for borgernes ønsker. Jeg håber, det kan lade sig gøre med opbakning fra byrådet,” lyder det fra rådmanden.
Han understreger dog, at det er vigtigt at undersøge driftsudgifterne først.
“Vi skal kigge nærmere på de driftsmæssige udgifter ved en permanent bro. Men hvis de er overkommelige, er det noget jeg vil tage med til budgetforhandlingerne til efteråret,” fastslår han.

Du kan støtte Lokalavisens indsamling her

Publiceret 19 July 2015 09:00