’Lej og behold,’ lyder det nu hos Blue City. Du skal ikke aflevere film tilbage, når du lejer.

’Lej og behold,’ lyder det nu hos Blue City. Du skal ikke aflevere film tilbage, når du lejer.

Slut med fysiske lejefilm på Randersvej i Aarhus

Nu hedder det i stedet ’Lej og behold’ hos Blue City på Randersvej 142

Af
Af Kim Skovrup Andersen

En æra slutter, når Blue City-forretningen på Randersvej 142 i Aarhus i disse dage langer de sidste udlejningsfilm over disken. Faktisk er det hele Blue City-kæden, som sidste år frikøbte nogle af de gamle Blockbuster-butikker i hele Danmark, hvor det nu er forbi med at leje film. Dermed slutter tre årtiers æra inden for danskernes forbrugsmønster, når det handler om film og underholdning. Tiden og teknologien er simpelthen løbet fra den gammeldags form for udlejning af film. Bag beslutningen står Blue City-butikkernes administrerende direktør Søren Heilmann, der også stod i spidsen for tidligere tiders 73 Blockbuster-butikker over hele landet:
”Det er med et vist vemod, at vi må erkende, at det danske filmmarked er nået dertil, hvor udlejning af fysiske film ikke længere er kommercielt bæredygtigt. Men flertallet af danskerne ser i dag film via de digitale kanaler,” siger Søren Heilmann i en pressemeddelelse.
Han oplyser, at Blockbuster-butikkerne i storhedstiden langede 200.000 film over disken og solgte 2 ton bland-selv-slik om ugen. Blue City lever i dag af køb og salg af brugte mobiltelefoner, tablets og computere med 14 dages reklamationsret og to års garanti.

Publiceret 11 July 2015 09:00