’Kyklopen’ er den ene halvdel af værket ’Hello Golem’. I 2013 var det ’Beach House’ og ’Sea Pink’ i 2011 som Aarhus fik i folkegave. Foto: Ole Hein Pedersen

’Kyklopen’ er den ene halvdel af værket ’Hello Golem’. I 2013 var det ’Beach House’ og ’Sea Pink’ i 2011 som Aarhus fik i folkegave. Foto: Ole Hein Pedersen

Skulptur-gave:

Kunst-kyklopen bliver stående i Aarhus

Kommunen fik overrakt værket ’Hello Golem’ af Lauritz.com

Af
Louise Nyvang Burmeister

Den netop afsluttede Sculpture by the Sea slipper ikke helt Aarhus.
Et af værkerne beholder byen nemlig. I år er det 'Hello Golem' af den japanske kunstner Savako, som aarhusianerne får glæde af også fremover.
Ligesom de foregående tre omgange af Sculpture by the Sea har Lauritz.com stået for at afholde en auktion, hvorfra budene er gået til at købe en skulptur til Aarhus Kommune.
Det enøjede værk refererer til tegneserier, mytologiske figurer og rumvæsner.
Kunstneren selv har udtalt om værket:
“Mine værker legemliggør en slags levende fantasidyr, baseret på mine uskyldige og usikre barndomsminder og følelser.”

Priser fra jury og folket

Sculpture by the Sea Aarhus uddelte på udstillingens sidste dage også priser til udvalgte værker.
Sculpture by the Aarhus-prisen 2015 gik til værket 'Back to nature', der er lavet af den danske kunstnerduo Pernille Bøggild og Lisbeth Bank. Den kunstfaglige jury, der uddelte prisen og de 50.000 kroner, lagde især vægt på indramningen:
“Den kan virke både 'unaturlig' og brutal dér i skovens dybe stille ro – men som samtidig forener både gæslinger og Barbiestøvler med en egen forfinet poesi,” lød det i begrundelse for at vælge værket.
Publikums favorit var 'Horizon' af australske Lucy Humphrey. Med 631 stemmer vandt hun prisen og de 25.000 kroner med et godt forspring ned til nummer to 'Den Uendelige Bro' af aarhusianske Gjøde og Povlsgaard Arkitekter, der fik 450 stemmer.

Bro for børnene

Arkitekterne kunne så til gengæld glæde sig over at være børnenes favorit.
Med kommentarer som 'Mega godt fundet på' og 'Gid den må stå der altid' tog de prisen og ligeledes 25.000 kroner med hjem.
Det anslås at 500.000 mennesker har besøgt Sculpture by the Sea i hele udstillingsperioden fra 5. juni til 5. juli. Udstillingen vender tilbage i 2017.

Publiceret 07 July 2015 07:00