Pierre Skovgaard har fået støtte fra tidligere forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i arbejdet for et veteranhjem i Aarhus.

Pierre Skovgaard har fået støtte fra tidligere forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i arbejdet for et veteranhjem i Aarhus.

Yogo-mand kæmper for veteranerne

25-årige Pierre Skovgaard har åbnet 15 Yogo-butikker flere steder i landet

Af
Camilla Olesen

Der er hele tre af dem i Aarhus, og 15 i alt fordelt på Jylland og Fyn.
25-årige Pierre Skovgaard fra Aarhus er manden bag Yogo-kæden, der har stor succes.
“Jeg har brugt de penge, jeg har fået i erstatning for at være krigsveteran,” fortæller Pierre Skovgaard, der var udsendt soldat i Afghanistan i 2009 og 2010.
Og lige præcis livet som veteran er noget, der har stor betydning for ham.
Han har ikke nogle synlige ar efter sin tid som udsendt soldat, men til gengæld har han en masse ar på sjælen. Derfor har han også i den grad kæmpet for, at der skal komme et veteranhjem til Aarhus.
Han har fået stor hjælp fra sin mor og den nu tidligere forsvarsminister Nicolai Wammen (S) til projektet.
“Vi skal have Danmarks bedste veteranhjem i Aarhus. Det skal ikke være en kaffeklub med krigshistorier, men et sted, hvor vi kommer til at lave noget, der gavner,” siger Pierre Skovgaard og fortsætter:
“Vi vil inddrage virksomheder og uddannelsesinstitutioner, for det handler om at få folk i arbejde igen.”

Veteranhjem åbner snart

Han kan ikke fortælle præcis, hvornår veteranhjemmet åbner i Aarhus, men det sker meget snart, oplyser han til Lokalavisen Aarhus.
“Da jeg kom hjem, følte jeg mig glemt i systemet. Jeg kom på kontanthjælp og kunne ikke få arbejde. Jeg har været hårdt ramt, men alle kan lande på fødderne igen. Jeg er iværksætter nu, og det går rigtig godt,” siger Pierre Skovgaard, der var 19 år, da han rejste til Afghanistan.

En del af systemet

Med veteranhjemmet vil han kæmpe for, at der bliver fundet en plads i systemet til de mange sårede soldater, der vender hjem fra krig, så de kan blive en del af det “almindelige” samfund igen.

Publiceret 06 July 2015 12:00