Aarhus er frontløber inden for moderne velfærdsteknologi

Ny rapport fra KL sætter streg under Aarhus Kommune som frontløber inden for velfærdsteknologi. Rådmand lover, at meget mere velfærdsteknologi er på vej

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

 
Den seneste status for udbredelsen af velfærdsteknologi fra Kommunernes Landsforening (KL) underbygger, at Aarhus Kommune er helt i front med moderne velfærdsteknologi. Sammenholdt med kommunens egne opgørelse over velfærdsteknolog i drift, viser tallene, at 34 procent af alle vasketoiletter i drift, er i drift i Aarhus, og blandt de store kommuner (+100.000 indbyggere) tegner Aarhus sig for 73 procent.
For loftlifte tegner Aarhus sig for henholdsvis 9,5 procent på landsplan og 25 procent blandt de store kommuner.
Rådmand i Sundhed og Omsorg, Jette Skive, er begejstret over førertrøjen, og lover samtidig, at Aarhus Kommune ikke har i sinde at hvile på laurbærrene:
"Vores borgere har allerede stor glæde af velfærdsteknologi, der hjælper med alt fra praktiske i hverdagen til bedre kontakt til familie og venner. Det giver et ordentligt løft i livskvaliteten, og det løft skal endnu flere opleve," siger hun i en pressemeddelelse.
Aarhus Kommune investerer 50 millioner kroner i at udbrede mere velfærdsteknologi i sine plejeboliger. Her indgår flere vasketoiletter side om side med, at kommunen afprøver nye teknologier til for eksempel til at sikre god nattesøvn.
Læs KL's statusmåling her

null

Publiceret 01 July 2015 11:30