Jørgen Ilum.

Jørgen Ilum.

Østjyllands Politis første direktør takker af

Jørgen Ilum har haft sidste arbejdsdag

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Han blev den første direktør for det nye Østjyllands Politi efter politireformen i 2007. Nu takker politidirektør Jørgen Ilum af efter godt 13 år i det østjyske.
I alt 41 år i Politi og Anklagemyndighed er det blevet til for den 66-årige politidirektør, der nu går på pension. Jørgen Ilum, der er uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet i 1974, var i de første mange år af sin karriere ansat i anklagemyndigheden ved Aalborg Politi, med en enkelt afstikker til Statsadvokaten i Aalborg, inden han i 1993 blev ansat som Politimester i Esbjerg Politi. 
I 2002 kom Jørgen Ilum til Aarhus, hvor han blev Politimester i Århus Politi og senere politidirektør for Østjyllands Politi, der tæller Aarhus, Randers, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Odder og Samsø Kommuner.
 

Afskedsreception på Aarhus Politigård

Forleden blev der holdt afskedsreception på politigården i Aarhus, hvor både nuværende og tidligere kollegaer, samarbejdspartnere og andre bekendtskaber fik sagt pænt farvel til den afgående direktør. 
Jørgen Ilum ankom til Aarhus Politigård, eskorteret af cykelbetjente, hvor han blev modtaget af Randers Politiorkester og ansatte ved Østjyllands Politi.
Receptionen blev holdt i kantinen på Aarhus Politigård, hvor Østjyllands Politis kvindekor 'Politi Sirenerne' optrådte, og hvor der blev holdt adskillige taler for den afgående direktør.
På talerstolen var blandt andre Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, Østjyllands Politis stabschef Ole Friis, Formanden for Østjyllands Politiforening Peter Jørgensen, Direktør for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Erik Kaastrup-Hansen, Jørgen Ilums kone, Bente Ilum og borgmester i Aarhus Kommune Jakob Bundsgaard.
Jørgen Ilum fratræder officielt 31. juli 2015 og bliver efterfulgt af nuværende politidirektør i Sydøstjyllands Politi, Helle Kyndesen, som tiltræder 1. august 2015.

null

Publiceret 01 July 2015 14:30