Multibanen er blevet et nyt samlingssted i Lystrup. Arkivfoto

Multibanen er blevet et nyt samlingssted i Lystrup. Arkivfoto

Multibane samler unge i Lystrup

Det er nu et år siden, at den første multibane med støtte fra Nordea-fonden og DBU’s Multibanepulje blev indviet

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Det er nu et år siden Lystrup IF som den første fodboldklub med støtte fra Nordea-fonden og DBU's Multibanepulje indviede en multibane til et brag af en festdag, hvor AGF-legenden Martin Jørgensen indviede banen.

Flittigt brugt af byens unge

”Banen har skabt fokus på andet end den organiserede idræt og bliver flittigt brugt af byens unge om eftermiddagen og om aftenen – den har styrket fællesskabet og erstattet gadehjørnet samt skabt liv omkring klubben,” fortæller Kurt Brinkmann, som er formand i Lystrup IFs fodboldafdeling.
Selvom banen tiltrækker mange lokale unge, er der ingen grund til at frygte, at de vælger den fleksible fodbold frem for fodbold i forening. Banen har vist sig at være et godt supplement med flere fordele for klubben og den organiserede idræt.

Integreret del af træning

”Når de unge mødes på banen om fredagen er det nemmere at lokke dem til at udfylde en fri plads til kamp om lørdagen, end det er via en forespørgsel på en sms eller et opkald,” lyder det fra formanden.
Fodbold, basket eller hockey. Det er helt oplagt med en spontan kamp på banen, som er til fri afbenyttelse for alle hele døgnet. Men også klubbens mange hold får gavn af banen, hvor blandt andet klubbens oldboyshold har det som en helt integreret del af træningen.

Publiceret 21 June 2015 09:00