Spids Nøgenhat på trip i naturen

Spids Nøgenhat på trip i naturen

“Spids Nøgenhat?” - Hvorfor?

“Fordi vi synes, der SKULLE være et band med det navn”

Af
Ina Bjerregaard

Bandet “Spids Nøgenhat” indtager scenen på Northside Festival fredag nat klokken 01.00
Og det må være lige det rette tidspunkt for et band, der har taget navn efter en hallucinogen gevækst.
Men hvorfor lige det navn?
“Fordi vi synes, der skulle være et band med det navn. Vi er opkaldt efter en svamp, der har hallucinogen virkning, og det er jo passende til et band, der spiller psykedelisk musik,” siger 43-årige frontmand Uffe Lorentzen, også kaldet Guf eller Lorenzo Woodrose fra Spids Nøgenhat.
Historien om bandet går tilbage til slutningen af 90'erne, hvor tre venner mødtes for at spille coverversioner af gamle Røde Mor og Skousen & Ingemann-sange. Bandet blev dog sat lidt på pause efter udgivelsen af albummet “En mærkelig kop te” i 2001, der ikke ligefrem blev revet af hylderne.
I de følgende år fokuserede Uffe Lorentzen i stedet på bandet Baby Woodrose, og det var først i 2008, at der igen kom gang i Spids Nøgenhat.
Her blev trioen udvidet til en sekstet, og i den konstellation spillede de to koncerter i 2008, en enkelt koncert i 2010 og hele fire koncerter i 2011. Da bandets koncerter er få og indhyller alle vægge samt loftet i lys, billeder og animationer skabes der en helhedsoplevelse, der gør dem til et eftertragtet livenavn.
Interessen blev bestemt ikke mindre, da de i 2013 udsendte ”Kommer med fred”, der indeholder singlen ”Lolland Falster”. Albummet blev belønnet med en Danish Music Award for Årets Danske Rockudgivelse, og derudover fik de også prisen som Årets Danske Live Navn.
Spids Nøgenhat spiller successen til trods fortsat kun ganske få koncerter om året, så det er en sjælden ting at kunne opleve dem på NorthSide.
Og de har da også en hel specielt ønske med deres musik.
“Vi forsøger at skabe magi, og at spille få koncerter. Lige nu rider vi på en bølge, så vi kunne godt tjene en masse penge, men vi har fokus på at skabe enkelte aftener, hvor tingene er i orden. For at få taget til at løfte sig kan være svært, hvis det bare er endnu en dag på kontoret,” siger Uffe Lorentzen, der også arbejder som bartender. Han har en baggrund i Sønderjylland og så holder han meget af fristaden Christiania. Derudover har hele bandet netop fået et specielt forhold til Tivoli i København efter en fantastisk oplevelse.
“Vi spillede der første maj, og det var ret specielt, for det var nogle klassiske omgivelser, super stemning og en af de koncerter, hvor man bare er til stede,” siger frontmanden, der ikke har specielle forventninger til Northside.
“Men det kommer nok lige op til,” siger Uffe, der besluttede sig for at være musiker, da han som 11-årig sad på skuldrene af sin
bror til en “Kliche“ koncert. Et af hans tidligste minder er med gruppen “Røde mor“, og et af deres numre har den dag i dag betydning for hans musik.
“Det handler om en ung mand, som er død i krig, og som vender hjem i en kiste, så det har også haft betydning for den måde, jeg ser verden på i dag,” siger Uffe Lorentzen.

Uffe Lorentzen er frontmand i Spids Nøgenhat

Uffe Lorentzen er frontmand i Spids Nøgenhat

Publiceret 12 June 2015 15:00