Sander Jensen (R).

Sander Jensen (R).

Folketingsvalg - debat:

En ny lufthavn skal undersøges

Af Sander Jensen, folketingskandidat (R), Mejlgade 27, 8000 Aarhus C:

"Det er hul i hovedet at afskrive muligheden for en ny lufthavn, når Aarhus Kommune endelig er kommet med en saglig analyse til at arbejde videre med. Drop fordomme og sognerådspolitik.

Der er rigtig mange, der har en holdning til en ny lufthavn. Desværre er der alt for mange flyske antagelser, hvor man glemmer sagligheden i debatten. Fakta er, at Tirstrup har et for lille kundegrundlag til at kunne være konkurrencedygtigt. Lufthavnen får kunstig åndedræt med millioner fra østjyske kommuner. Fakta er, at hvis en lufthavn lå centralt i Østjylland, ville det have et kundegrundlag på over 1,1 million mennesker. Det er en stigning på 50 procent i forhold til nu og mere end Aalborg og Billund.

Nu har Aarhus Kommune brugt tid og penge på at undersøge alternativer, og derfor vil det være hul i hovedet ikke at arbejde konstruktivt videre med en ny placering. Hvis det viser sig, at omkostningerne er for store eller miljøet lider stor skade, vil arbejdet jo også vise, at det ikke kan lade sige gøre.

Flere folketingskandidater og -medlemmer vil katagorisk lukke lufthavnsdebatten uden at forholde sig til virkeligheden. Det er som om, at de har mistet jordforbindelsen. Uanset hvad Aarhus Kommune beslutter sig for, skal folketinget bakke op om kommunens selvstyre.

Det er folketingets opgave at arbejde for en bedre infrastruktur i Danmark - også lokalt i Østjylland. Hvis det viser sig, at en ny lufthavn er gavnlig for regionen, så skal sognerådspolitik eller politikeres mavefornemmelser ikke stå i vejen for udviklingen. Det er sagen for vigtig til. Derfor er det essentielt, at hele processen er baseret på fakta, faglighed og inddragelse af alle parter. Dette gør Aarhus Kommune, og det bør folketingspolitikere og -kandidater støtte og ikke undergrave."

Publiceret 09 June 2015 18:00