“Ulige Numre”. Pressefoto

“Ulige Numre”. Pressefoto

Han skriver alle "ulige numre"

Forsanger, guitarist og nu genert efter at bandet, han synger i, har taget en meget lige vej til succes. Spiller snart på Northside. Mød Carl Emil Petersen

Af
Ina Bjerregaard

“Lille blå, lille blå, der er ingen her for dig, du har mere at byde på. Vi stikker af, men hvis vi træder lidt forkert, må du be' mig om at gå.” Kender du det omkvæd? Hvis ikke, så er det fra nummeret “Blå” spillet af “Ulige Numre”, et københavnsk rockband, der blev dannet i 2010. Den 14. juni klokken 14 står de på scenen på Northside Festival. Lokalavisen Aarhus Weekend har fået en snak med forsangeren og guitaristen Carl Emil Petersen om bandets navn, festivaler, oplevelser og meget mere. Og navnet på bandet har en speciel betydning.

CPR og drengeband

“Jeg kan godt lide, at man ikke kan høre på navnet, hvad det er for noget musik, vi spiller. Og så kan det enten være den ene side af en vej eller en biografsal,. Og så er der det med cpr-numre. Dem med ulige numre, det er drenge, og vi er jo altså et drengeband,” siger Carl Emil Petersen, der meget tidligt begyndte at lytte til musik.
“Jeg var meget optaget af og har dyrket musik siden, jeg var helt lille. Og jeg var fascineret af sammenholdet og livsstilen hos de voksne bands, jeg så.”
Carl Emil er udover at være forsanger også sangskriver i Ulige Numre. Og han føler, der er sket en stor udvikling fra det første album.
“Jeg skriver sange og ikke digte, På denne plade har jeg haft lyst til at skrive om noget andet. Så denne gang er det ikke så blåøjet og kærlighedshungrende. Nu er det mere, hvad det vil sige at være dansk, hvad der betyder noget, det at skrive ud fra andre perspektiver end mit eget, så jeg har forsøgt at vende bøtten på hovedet. Men jeg prøver at undgå at blive en fabrik, så jeg skriver kun, når jeg har noget at sige,” siger Carl Emil Petersen.

Hele “Ulige Numre” samlet. Pressefoto

Hele “Ulige Numre” samlet. Pressefoto

Mystik om idoler

Hele bandet glæder sig til at spille på Northside.
“Det bliver fedt, for jeg synes publikum der på en måde er “vores”, og vi har altid haft gode oplevelser i Aarhus. Det bliver også spændende at se, hvordan de tager imod den nye plade, og så bare mærke den gode festivalstemning, hvor folk ikke står med armene over kors og skal overbevises. For festen er jo et fælles anliggende på en festival, så det er sådan, at når man som musiker kommer på “græs“, så bliver alting lidt lettere,” siger Carl Emil Petersen, der ikke har kørekort, men elsker at cykle og gå lange ture og som al virakken omkring bandet har gjort lidt genert.
“Jeg kan godt pakke mig selv ind efter at være blevet kendt. Det er ikke generende at få taget billeder, men jeg nyder det ikke, det er musikken, jeg nyder og at spille for folk. Kendisræset siger mig ikke ret meget. Desværre kan det ikke undgås.”
Carl Emil Petersen tænker lidt og forsøger så at forklare:
“Jeg kan godt forstå, folk knytter sig til dem, man lytter til og føler, de kender dem. Men jeg synes, der skal være en distance til et idol. Der skal være plads til mystik.”

Ulige Numre, københavnsk rockband dannet i 2010.
Carl Emil Petersen - guitar, vokal.
Nick Lee - bas
Teis Lindeskov Søgaard - trommer
Jacob Ulstrup - tangenter
Lasse Ziegler - guitar
Diskografi:
‘Ulige Numre' - EP - 2011
‘Nu til Dags' - album - 2013
'Grand Prix' - album - 2015

null

Publiceret 01 June 2015 16:00