Tirsdagens dialogmødet i Lystrup Idrætscenters café samlede 75 borgere, der kom med mange forslag til de to projekter, ’Vild med Vilje’ og ’Kunst og Byrum’. Fotocollage.

Tirsdagens dialogmødet i Lystrup Idrætscenters café samlede 75 borgere, der kom med mange forslag til de to projekter, ’Vild med Vilje’ og ’Kunst og Byrum’. Fotocollage.

Lystrup kommer til at blomstre vildt med vilje

I den kommende tid vil Lystrup ændre sig markant med naturkunst

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Der mødte 75 mennesker op til et fælles dialogmøde i Lystrup Idrætscenter, hvor temaet var By-Natur-Kunst i Lystrup.
Her blev to projekter præsenteret, og lokale borgere kunne komme med forslag til, hvordan de skulle udformes.
Projektet 'Kunst og Byrum' omhandler udførelsen af et midlertidigt værk på oplagspladsen på Lystrup Centervej, og det er tanken, at de skal skabe debat om kunst i Lystrup. Værket udføres af kunstneren Marie Markman, og projektet er et led i Aarhus Kommunes initiativ, 'Rethink Kunst i det offentlige rum'. Projektet er midlertidigt og slutter til september. Kunstneren får en fast base på byens bibliotek i perioden.

Vild med Vilje

Det andet projekt hedder 'Vild med Vilje i Lystrup' og skal forbedre levevilkårene for naturens mangfoldighed i Hovmarksparken, hvor der udføres et større klimatilpasningsprojekt. Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Aarhus Kommune, Aarhus Vand og Habitas.
”Det skal være kønnere og sjovere at bo og færdes i Lystrup. Og det håber vi, at disse to projekter kan medvirke til, ” siger Flemming Larsen, formand for Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd.
Han påpeger, at der er fællestræk ved projekterne, der begge foregår i åbne byrum og er borgerinddragende.
“Der var en stor interesse for projekterne ved dialogmødet, og der kom en masse idéer på bordet med en masse beplantnings-forslag og boder, der kan stå på pladsen. Og så er folk også interesserede i at vide, hvordan de berørte områder holdes vedlige. Vores opgave som Fællesråd er at korrdinere og samle idéerne og måske arrangere workshops i det videre forløb,” siger han.
Fællesrådet er spændt på, hvordan kunstværket fra Marie Markman bliver modtaget.
“Det bliver spændende at se, hvordan det kommet til at se ud. Området er jo udfordret af, at der mange aktiviteter her i maj måned med Lystrupløbet, FDF-spejdere og Cirkus Dannebrog. Vi håber, at det kommer til at skabe en god sammenhæng,” siger Flemming Larsen, som opfordrer borgere til at kontakte Fællesrådet, hvis de har nogle gode idéer til projekterne.
Det kan man gøre ved at maile til: info@8520.dk

Publiceret 13 May 2015 09:00