En lidt utraditionel måde at “klippe” den røde snor.

En lidt utraditionel måde at “klippe” den røde snor.

Første nye vej er indviet i Gellerup

Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj skrider frem. Blokke er revet ned, og nye veje bliver anlagt

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Buslinje 15 stod i sidste uge for at “klippe” den røde snor til indvielsen af den nye Gudrunsvej i Gellerup.
Vejen har fået et nyt forløb som et led i Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj. Det er den første nye vej i helhedsplanen, som står færdig.
“Det er et af de første skridt til at få åbnet Gellerup mod resten af Aarhus,” siger Per Frølund, som er sekretariatschef i Gellerupsekretariatet.
Åbningen blev fejret med snobrød, opvisning af Cirkus Tværs og taler af blandt andre borgmesteren.

Nu sker der virkelig noget

For tre uger siden blev første spadestik taget til det nye store Gellerup Dagtilbud, til sommer bliver der anlagt en ny kunststofgræsbane, flere blokke er allerede revet ned, og de nye veje bliver fortsat bygget færdigt løbende fra nu af.
“Det er fantastisk dejligt at se, at det vi har arbejdet med i så lang tid, nu begynder at blive til virkelighed. Nu rykker vi - nu er der kommet hul på bylden. Det er også rart for beboerne at se, at der nu sker noget med den plan, som blev lavet for næsten tre år siden,” siger Per Frølund.

Mange var mødt frem for at fejre indvielsen af den nye Gudrunsvej.

Mange var mødt frem for at fejre indvielsen af den nye Gudrunsvej.

Privat investor rykker ind

Samtidig med, at helhedsplanen skrider planmæssigt frem, begynder investorer også at interessere sig for “det nye” Gellerup og Toveshøj.
I sidste uge kom det frem, at ejendomsudviklingsselskabet Reitan Ejendomsudvikling ønsker at købe det 60.000 kvadratmeter store areal kaldet 'Ringvejskilen Nord' for et trecifret millionbeløb. Der er underskrevet betinget købsaftale. Det er første gang, at en privat investor går ind i området.
“Vi har endnu ikke lagt os endeligt fast på udviklingen af grunden, men det vil blive et miks af private boliger og handel i den lidt større skala,” siger Stephan Sørensen, direktør i Reitan Ejendomsudvikling i en pressemeddelelse.

Borgmester, Jacob Bundsgaard (S), var blandt talerne.

Borgmester, Jacob Bundsgaard (S), var blandt talerne.

Glæde på indvielses-dagen.

Glæde på indvielses-dagen.

Publiceret 11 May 2015 16:00