Hans Boas foran Lystrup Kirke, der har været sognepræstens arbejdsplads i 25 år.

Hans Boas foran Lystrup Kirke, der har været sognepræstens arbejdsplads i 25 år.

Populær præst:

Sølvbryllup med sognet

Sognepræst Hans Boas kan fejre 25 års jubilæum med Lystrup-Elev sogn, hvor han tilbragt hele sit præste-liv

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

54-årige Hans Boas med sønderjyske rødder er et yderst kendt ansigt i Lystrup og omegn. Her har han arbejdet og levet som sognepræst siden teologi-studierne blev færdiggjort fra Aarhus Universitet i 1990 og kan i denne tid fejre sølvbryllup med sognet. 25 år som præst ved Lystrup og Elev Kirke.
“Det giver så god mening at være her i sognet. Jeg er meget glad for at være her i Lystrup, og det giver mit liv indhold. Jeg har fundet min plads,” fortæller Hans Boas, der har to børn, Hjalmar på 15 og Dagmar på 18 år.
Sognepræsten blev skilt fra børnenes mor for år tilbage.

En svær tid

“Det var selvfølgelig en svær tid, men det var også en form for velkomst til virkeligheden. For skilsmisser sker også for præster, og jeg tror, det har gjort mig til en bedre præst, for det har givet mig en bedre forståelse for folk, der er blevet skilt. Og jeg føler, at alle lettere kan komme til mig,” fastslår Boas.
Han bor i en tjenestebolig i Bygaden i Lystrup, hvor livet som sognepræst ikke er et 8-16-job.
“Det har været en helt fantastisk tid og en stor glæde at se, hvor stor en rolle kirken stadig har i et lokalsamfund med en masse dygtige medarbejdere og kolleger omkring mig. Vi indgår jo i en sammenhæng og er med til at skabe identitet. Kirken er altså ikke præstens. Kirken er vores allesammens,” siger han.
Boas nyder godt af velbesøgte kirker hver søndag, hvor flere hundrede møder op. For ikke at tale om de populære spaghettigudstjenester med mange af områdets børn.
“Jeg elsker det hele, også foredrag og sangaftener i kirkerne og de forskellige sognegårde. Mit problem har tidligere været, at jeg har været dårlig til at uddelegere opgaverne, for jeg vil så gerne lægge kræfter i det hele, men har måtte sande, at det ikke giver overskud i længden. Så jeg er blevet mere pauseorienteret,” siger han med et efterfølgende smil.
I Lystrup og Elev er der stor anerkendelse omkring sognepræsten. Hans Boas' glæde ved at være sognepræst og den musiske tilgang til sit arbejde afspejles både i gudstjenesterne og i kirkernes tilbud til børnene.

Livsbekræftende børn

Seneste tiltag er morgensang, hvor 0. til 5. klasserne fra Lystrup Skole siden september har mødtes til morgensang i kirken en gang om måneden. Der er tale om et skole-kirke samarbejde med lærere fra skolen.
“Det kan være de mest livsbekræftende tyve minutter i hele ugen,” siger Boas.
Han forventer, at de næste 16 år som præst fortsat ligger i sognet.
“Hvis mit helbred er til det, og jeg kan fortsætte med at forny mig som hidtil, kan jeg ikke se mig selv andre steder,” fastslår den jubilerende sognepræst.
Hans Boas bliver fejret i Lystrup Kirke med en gudstjeneste 10. maj klokken 11 med efterfølgende reception, hvor alle er velkomne.

null

Publiceret 07 May 2015 12:00