AGF på førstepladsen:

Sejr over Roskilde

AGF overtog førerpositionen i 1. division og er godt på vej mod Alka Superligaen efter en 0-2-sejr over FC Roskilde

Af
Af Nikolaj Primdahl

tipsbladet.dk

To af forårets formstærke hold i 1. division tørnede sammen torsdag aften. Både FC Roskilde og AGF kom til opgøret med flere ubesejrede kampe i træk, men det var topholdet AGF, der trak sig sejrrigt ud af mødet.
Kampen blev spillet på en rigtig dårlig bane i Roskilde, som holdene skulle vænne sig til. Derfor startede opgøret uden de store chancer.
Men efter 21 minutter forsøgte AGF's Jens Jønsson en lang aflevering ind i Roskilde-feltet. Her gik Johan Lædre Bjørdal i en luftduel med Roskildes målmand Frederik Vang Larsen, som nordmanden vandt og bragte AGF foran på et hovedstød i et frit mål.
Fire minutter før pausen var Bjørdal tæt på med endnu et hovedstød, men Roskilde sluttede halvlegen bedst af. Et indkast blev forlænget i AGF-feltet, og bagerst stod Simon Richter, som desværre for hjemmeholdet skød i sidenettet.
Godt syv minutter var der spillet af anden halvleg, før AGF igen var skarpe. Han plejer at spille en hovedrolle i AGF's kampe, og for 15. gang i sæsonen kunne Kim Aabech score et mål for AGF. Han modtog en aflevering i en fri position og kunne heade bolden i mål til 0-2 i det lange hjørne. 
Roskilde havde ikke givet op, men et comeback blev svært, da hjemmeholdets Bajram Fetai modtog et rødt kort på grund af en høj fod, der ramte Jens Jønsson på armen, og derfra var der ikke tvivl om resultatet.
Med 0-2-sejren rykker AGF forbi Viborg og op på førstepladsen i divisionen med et forspring på 13 point ned til Vendsyssel på tredjepladsen. Pladsen kan dog være midlertidig, da både Viborg og Vendsyssel stadig mangler deres kamp i denne spillerunde. 

null

Publiceret 07 May 2015 21:00