Andreas Laudrup stopper karrieren

En ledbetændelsessygdom tvinger Andreas Laudrup til at indstille karrieren

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Andreas Laudrup har spillet sin sidste kamp som fodboldspiller på topplan. Efter at have kæmpet med en ledbetændelsessygdom, en såkaldt reaktiv artrit, i små tre år er der nu ikke anden udvej for den 24-årige offensivspiller. Sygdommen, som første gang angreb Andreas Laudrup efter han kom hjem fra et lejeophold i den franske klub St Etienne, har aldrig helt sluppet grebet, og der er ikke længere begrundet håb om, at det nogensinde kommer til at ske. Derfor har han nu spillet sin sidste kamp for AGF.
"Jeg elsker at spille fodbold, og det har fyldt det meste af mit liv, siden jeg var en lille dreng. Derfor er beslutningen om at stoppe som 24-årig også meget svær at træffe. Men med det lange forløb, jeg efterhånden har været igennem med sygdom i mine led, er jeg helt afklaret med, at det er sådan, det må være," siger Andreas Laudrup i en pressemeddelelse. 
Både cheftræner Morten Wieghorst og sportschef Jens Andersson begræder Andreas Laudrups karrierestop, men har fuld forståelse og stor respekt for beslutningen:
"Andreas kom fuld af optimisme og ville gerne repræsentere AGF. Det skulle være en ny start. Han havde et fint forløb i FC Nordsjælland i den sidste tid. Han var frisk i hovedet og i kroppen, men der har været nogle bump på vejen.  Jeg kan kun begræde, at der har været disse forhindringer, men der er trods alt noget, der er vigtigere end fodbold, og det er helbredet, og jeg ønsker Andreas al mulig held og lykke med at komme tilbage til sit gamle jeg. Men han skal have noget ro nu, og derfor er det også den helt rigtige beslutning, han har taget," siger Morten Wieghorst i en pressemeddelelse.
"Det er selvfølgelig trist - først og fremmest for Andreas. Det er altid bedrøveligt, når en spiller tvinges til at indstille karrieren, og i særlig grad når det er i så tidlig en alder. Men det er en velgennemtænkt og moden beslutning, Andreas har truffet, og som jeg har lært Andreas at kende, så går han en lys fremtid i møde udenfor fodboldbanen. Han har en stærk personlighed, og han vil helt sikkert få succes med det, han vælger at give sig i kast med," siger sportschef Jens Andersson.
Andreas Laudrup nåede at repræsentere AGF 13 gange.

null

Publiceret 05 May 2015 09:45