Vejlby Skole har stort set stået tom siden 2013, da skolen fusionerede med Jellebakkeskolen og blev til Ellevangskolen. Nu er skolen på Vikærsvej i Vejlby sat til salg.

Vejlby Skole har stort set stået tom siden 2013, da skolen fusionerede med Jellebakkeskolen og blev til Ellevangskolen. Nu er skolen på Vikærsvej i Vejlby sat til salg.

Køb Vejlby Skole for 79 millioner kroner

Kommunen har nu sat Vejlby Skole i udbud til en mindstepris på 79 millioner kroner

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Bygningerne til den nedlagte Vejlby Skole, som blev opført i 1954, ser nu ud til at blive jævnet ved jorden indenfor nærmeste fremtid.
De er sat til salg af Aarhus Kommune i et udbud til den nette sum af 79 millioner kroner eksklusiv moms.
”Vi har indhentet en markedsvurdering på 79 millioner kroner eksklusiv moms. Vi satser på et godt og hurtigt salg. Alle bud kommer ind til os 19. maj, og så går der en proces i gang, hvor de skal vurderes, og den endelige køber skal findes. Herefter skal salget godkendes af byrådet. Som regel går det et par måneder med det. Vi forventer, at det går relativt hurtigt og et realistisk bud er, salget er gået igennen til september,” siger Camilla Gade Birkeholm, der er juridisk projektleder i Aarhus Kommunes Center for Byudvikling og Mobilitet.

Frist 19. maj

Hun oplyser, at hvis der ikke er kommet nogle bud inden fristen 19. maj, kan interesserede stadig byde på projektet i et år efter. Er ejendommen endnu ikke solgt efter et år, siger loven, at projektet skal i udbud igen.

Varieret arkitektur

“Vi vil gerne have en varieret arkitektur både med lejligheder og rækkehuse,” fastslår Camilla Gade Birkeholm.
Bebyggelsen må ikke overstige seks etager i henhold til kommunens højhuspolitik.
I øjeblikket huser skolen på Vikærsvej elever, som venter på, at der kommer en ny midtbyskole til næste år og HU-elever(Heltidsundervisning, alternativ til de unge, der er undervisningspligtige og hvor der vurderes, at de har brug for længere tid, red.)

Skolen er stadig i brug

“Vejlby Skole er delvist i brug med elever fra nedlagte midtbyskoler og HU-elever og FU klubledere, som bruger nogle af lokalerne,” siger Bent Sørensen fra kommunens Børn & Unge-forvaltning.
Men der går noget tid, inden de behøver at rykke ud.
Da området ikke er lokalplanlagt vil der gå yderligere op til et år, før en køber kan gå i gang med at bygge på grunden, vurderer Bent Sørensen.
Samtlige tilbudsgivere vil hurtigst muligt blive orienteret om evalueringen af de modtagne tilbud og udfaldet af udbudsforretning.

null

Publiceret 01 May 2015 09:00