Anna Kruse Elbrønd og Sebastian Erbs Lynggaard fra 2.E. fra Elev Skole er glade for at have fået mere plads i Lisbjerg. Her er de med deres lærer Ida Schumann og SFO-pædagog Bjarke Kirkebæk Larsen.

Anna Kruse Elbrønd og Sebastian Erbs Lynggaard fra 2.E. fra Elev Skole er glade for at have fået mere plads i Lisbjerg. Her er de med deres lærer Ida Schumann og SFO-pædagog Bjarke Kirkebæk Larsen.

Elev-børn puster nyt liv i gammel skole

125 børn fra Elev Skole skal i de kommende måneder gå på den gamle skole i Lisbjerg, mens deres egen skole bliver udvidet

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Der er atter børnelatter og liv i de gule bygninger i bunden af Lisbjergbakken på Lisbjergvej 15.
Siden 2008 har den tidligere skole været til salg, da en nybygget skole stod klar på den anden side af vejen. Men her syv år efter er det stadig ikke lykkes for Aarhus Kommune at få skolen solgt.
Og det er de glade for på Elev Skole, for elever, lærere og pædagoger låner skolen, mens deres egen skole skal ombygges. De rykkede ind i den forgangne uge:
“Vores 5. klasseselever er kommet ind på Hårup Skole og så er 125 elever fra 0.-4. klasse kommet herind på den tidligere Lisbjerg Skole. Vi er gået fra at være lukningstruet til at være udbygningsramt, og så er det virkelig fint, at vi kan låne skole her. Elever, lærere og pædagoger slipper for at gå rundt i byggerod, støv og maskinstøj i flere måneder, og håndværkerne behøver ikke sætte hegn op og tage hensyn til os. De kan arbejde ugeneret,” fortæller skoleleder på Elev Skole, Jens Mathiasen, der også har arrangeret åbent hus for Elev-børnenes forældre, så de kunne se på de nye forhold.
Elev-børnene har taget de nye forhold til sig med stor begejstring. Nye forhold er en sandhed med modifikationer, for de to børn, Lokalavisen møder på skolen på Lisbjergvej, har faktisk lånt lokalerne for et par år siden.
“Vi har været her, fordi vores børnehave engang havde noget skimmelsvamp, så var vi her et stykke tid. Det er rart at være her igen, for skolen her er meget større,” siger Sebastian Erbs Lynggaard, der er otte år gammel og går i 2.E.
Hans klassekammerat, Anna Kruse Elbrønd på ni, deler glæden over den midlertidige skoleflytning:
“Det er dejligt at blive kørt i skole, og jeg glæder mig til at tage skolebussen. Og så har vi fået flere bakker og meget mere græs at lege på i frikvartererne,” siger hun.
SFO-pædagog Bjarke Kirkebæk Larsen er også mere end tilfreds. Især med udendørsarealerne.
“Det er superfedt med al den plads, og udearealerne her i Lisbjerg er helt geniale, så dem kommer vi til at bruge meget,” siger han.
Ida Schumann, der er børnenes klasselærer og skolens læsevejleder, synes flytningen er foregået smertefrit.
“Børn er jo altid gode til at omstille sig og opleve alting på ny, og det er enormt positivt. Og så har forældrene også virkelig bakket op. Det er også som om at mere plads giver en højere koncentration hos eleverne. Det har jeg oplevet på bibilioteket,” siger hun og oplyser at Elev Skoles biblioteksbøger blev pakket ned på en dag og stod klar dagen efter i Lisbjerg.
Det er planen, at Elev Skole åbner op for skolebørn igen i begyndelsen af september. Den 105-årige gamle skole skal udvides med 250 kvadratmeter, og det kommer til at koste tre millioner kroner.

Publiceret 26 March 2015 12:00